22-hrudnia-den-zymovoho-sontsestoiannia-vsesvitnii-den-orhazmu

22 грудня: День зимового сонцестояння, Всесвітній день оргазму

 • 31149 переглядiв

Сьогодні, 22 грудня, найкоротший день у році – День зимового сонцестояння, пише УНН.

Зазвичай зимове сонцестояння припадає на 21 грудня, рідше на 20 або на 23 грудня. Але у рік, що передує високосному зимове сонцестояння завжди припадає на 22 грудня.

Зимове сонцестояння - це щорічна астрономічна подія, коли Сонце над горизонтом перебуває на мінімальній висоті, тобто найнижче відносно земного горизонту. У півкулі, де відбувається зимове сонцестояння, спостерігається найкоротший світловий день і найдовша ніч у році.

Після зимового сонцестояння, у кожну наступну добу, день додаватиметься в часі, а ніч зменшуватиметься до літнього сонцестояння. Тому цей день є початком астрономічного Нового року.

На день зимового сонцестояння припадає і неофіційний Всесвітній день оргазму. Відзначається подія з 2006 року. А її походження пов’язують із тим, що напередодні дня зимового сонцестояння найдовша у році ніч, яку варто присвятити коханню.

Ще сьогодні своє професійне свято відзначають українські енергетики.

Українці шанують працю цих людей і ніколи не забудуть їх титанічну працю по поверненню світла в оселі під час блекаутів внаслідок російських ударів.

Також 22 грудня – це День працівників дипломатичної служби України. Подія встановлена у 2005 році указом президента з нагоди того, що саме 22 грудня 1917 року був створений Генеральний секретаріат міжнародних справ УНР.

Нині головне завдання українських дипломатів переконати увесь світ, що росія кривавий агресор, і її необхідно відправити у тотальну міжнародну ізоляцію.

За церковним календарем сьогодні День пам’яті святої мучениці Анастасії.

Її мати була таємною християнкою. Анастасія хотіла присвятити своє життя служінню Господу, але батько насильно видав її заміж. Вважається, що у шлюбі Анастасія зуміла зберегти цноту.

Анастасія таємно допомагала нужденним та знедоленим християнам. Коли її чоловік дізнався, то жорстоко побив свою дружину.

Після його смерті Анастасія роздала усе своє майно християнам Він наказав схопити жінку та спалити її живцем.

Іменини сьогодні святкують Анастасія, Володимир, Олександр, Степан.

Захар Подкидишев

УНН Lite

    Популярні

    Новини по темі

    На Віна Дізеля подали до суду за сексуальне насильство

     • 37635 переглядiв

    У КМВА оновили інформацію про нічну атаку дронів на столицю

     • 39587 переглядiв

    ЦАХАЛ підірвав мережу тунелів лідерів ХАМАСу в Секторі Гази

     • 36153 переглядiв