16-cholovikiv-zatrymaly-za-dobu-poblyzu-kordonu-zi-slovachchynoiu

16 чоловіків затримали за добу поблизу кордону зі Словаччиною

 • 26241 переглядiв

Впродовж минулої доби прикордонники Чопського загону затримали 16 громадян України, які намагалися у незаконний спосіб перетнути українсько-словацький кордон.  Про це УНН повідомляє із посиланням на Держприкордонслужбу. 

Деталі 

Як зазначається, тринадцятеро із затриманих прямували двома групами, інші троє  йшли по одному. 

Одну із груп затримали на околиці населеного пункту Дубриничі Ужгородського району. Правоохоронці зупинили легковий автомобіль з українською реєстрацією, який прямував у бік Словаччини. У ньому перебували вісім чоловіків призовного віку, які виявилися жителями Закарпаття. Прикордонники встановили, що водій легковика погодився за грошову винагороду доставити до кордону своїх односельчан і сприяти у їх переправленні на територію Словаччини. Під час затримання він намагався втекти, однак військовослужбовці його зупинили.

Іншу групу, до складу якої входили четверо закарпатців, зупинили на ділянці відповідальності відділення "Паладь Комарівці". 

Ще трьох правопорушників затримали на ділянці відповідальності відділів "Ужгород" та "Новоселиця". Одна людина визнала намір дістатися Словаччини поза пунктами пропуску, двоє інших перебували у прикордонні без документів, що посвідчують особу.

Чоловіків, які намагалися незаконно перетнути кордон, затримали в адміністративному порядку. Їх притягнули до адміністративної відповідальності за ст.204-1 КУпАП "Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України".

У діях переправника вбачають ознаки кримінального правопорушення, передбаченого ст. 332 КК України "Незаконне переправлення осіб через державний кордон України". 

Через незаконне переправлення чоловіків за кордон в цьому році відкрито понад 1,6 тис. справ - ДПСУ26.12.23, 11:09

Тетяна Краєвська

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    Favbet Foundation провели святкові змагання серед дитячих клубів

     • 22007 переглядiв