15-rokiv-tyurmi-otrimav-zradnik-yakiy-proviv-do-okolits-kiyeva-ponad-120-odinits-tekhniki-okupantiv

15 років тюрми отримав зрадник, який "провів" до околиць Києва понад 120 одиниць техніки окупантів

 • 17053 переглядiв

КИЇВ. 10 листопада. УНН. Агент фсб, який «провів» на власному авто із Сумської області до околиць Києва 128 одиниць військової техніки окупантів, засуджений до 15 років позбавлення волі. Про це УНН повідомляє із посиланням на пресслужбу СБУ.

Деталі

Згідно доказам Служби безпеки, фігурант у лютому 2022 року на власному автомобілі супроводжував колону техніки окупантів, що налічувала 128 одиниць – від Сумської області до околиць Києва.

В складі колони були танки, бронетранспортери та самохідні артилерійські установки. Ця бойова техніка входила до складу «передових» підрозділів окупаційних угруповань рф, завданням яких, згідно інформації СБУ, був штурм Києва з північно-східного напрямку.

За час війни вищезгадана колона ворожих військ була знищена українськими захисниками, але агент рф після «супроводу» окупантів повернувся на Сумщину, де продовжив працювати на фсб.

За вказівкою російської спецслужби зрадник збирав розвіддані про дислокацію та наявне озброєння Сил оборони на території області.

Зловмисник був затриманий у серпні 2022 року. Ним виявися місцевий житель, якого російська спецслужба завербувала напередодні повномасштабного вторгнення рф.

Цитата

«Контррозвідники СБУ затримали зловмисника у результаті спецоперації у серпні 2022 року. У затриманого було вилучено мобільний телефон, який він використовував для комунікації з фсб. За даними слідства, ворожим поплічником виявився місцевий житель, якого російська спецслужба завербувала напередодні повномасштабного вторгнення рф. Серед основних його завдань було забезпечення «навігації» військових колон агресора по найкоротших шляхах до Києва», - ідеться у повідомленні СБУ.

За матеріалами Служби безпеки суд визнав ворожого агента винним за чч. 1 та 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада) та призначив йому 15 років тюрми.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зрадник, який коригував удари рф по Запоріжжю, отримав 15 років тюрми

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    Шуфрича суд залишив під вартою до середини грудня

     • 14814 переглядiв