13-rokiv-za-gratamy-otrymav-kolaborant-z-kharkivshchyny

13 років за ґратами отримав колаборант з Харківщини

 • 27891 переглядiв

До 13 років ув’язнення засудили чоловіка, який співпрацював з росіянами під час окупації Харківщини. Про це повідомляє Харківська обласна прокуратура, передає УНН.

Деталі 

Прокурори довели, що під час окупації Балаклії місцевий мешканець допомагав ворогу будувати "правоохранительную систему", не маючи жодного досвіду роботи на цьому напрямі. 

За підтримання публічного обвинувачення прокурорами Ізюмської окружної прокуратури Харківської області суд визнав винним 31-річного чоловіка за фактом колабораційної діяльності (ч. 7 ст. 111-1 КК України)

- йдеться в дописі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Заправляв російські танки та вивозив зерно з України: ексдепутату Херсонської облради повідомили про підозру

У судовому засіданні колаборант свою вину не визнав. На думку колаборанта, він просто працював в "охоронній фірмі". 

Доповнення 

Слідчі з’ясували, що влітку року він добровільно обійняв посаду "бійця спеціального відділення швидкого реагування" у псевдоправоохоронному органі.

Зокрема колаборант охороняв склади з російською гуманітарною допомогою та адмінбудівлі та "зливав" російським військовослужбовцям інформацію про місцевих мешканців з проукраїнською позицією та про тих, у кого родичі проходять службу у ЗСУ.

Обвинувальний вирок виніс Комінтернівський районний суд м. Харкова. Чоловіку призначено покарання у виді 13 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади в судових та правоохоронних органах, органах державної влади та місцевого самоврядування строком на 15 років з конфіскацією всього належного йому майна

- резюмували в прокуратурі.

Нагадаємо

Служба безпеки України затримала у Чернігівській області 20-річного агента фсб, який шпигував за Збройними силами України, йому загрожує довічне ув'язнення за державну зраду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Київщині ДБР викрило керівництво військової частини на багатомільйонних махінаціях з продовольством

Володимир Омельченко

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    13 років за ґратами отримав колаборант з Харківщини

     • 27891 переглядiв

    Окупанти готують нові списки українських дітей для депортації

     • 25857 переглядiв

    Ілон Маск погодився з Нетаньягу, що ХАМАС має бути знищений - ЗМІ

     • 33758 переглядiв