ukenru
13-lipnya-sobor-dvanadtsyati-apostoliv

13 липня: Собор дванадцяти апостолів

 • 67350 переглядiв

КИЇВ. 13 липня. УНН. Сьогодні, 13 липня, православні віряни відзначають Собор дванадцяти апостолів, пише УНН.

Релігійне свято

Собор дванадцяти апостолів - свято, присвячене дванадцяти апостолам: Петру Першоверховному, Андрію Первозваному, Іакову Зеведеєву, Івану Богослову, Пилипу, Варфоломію, Фомі, Матвію, Якову Алфеєву, Тадею, Симону Кананіту, а також апостолу Маттію, обраному до числа дванадцяти апостолів замість Юди Іскаріота.

Ісус Христос зібрав собі учнів серед простого люду за три роки до свого розп'ятті на Хресті. Він обирав тих, хто не лише міг усім серцем осягнути глибину Його вчення, але й донести до інших Любов до Бога, здатних служити людству. Покликані до апостольства 70 учнів були наділені Ісусом чудодійною силою, і вони покинули своїх рідних та звичне життя, щоб крок за кроком слідувати за своїм Божественним Вчителем, охоче розділяти з Ним усі труднощі й страждання на нелегкому шляху до Істини й спасіння роду людського. 

Своєю апостольською діяльністю учні Христа викликали невдоволення у чаклунів, фарисеїв та книжників — служителів язичницьких культів. Їм довелося немало пережити під час свого служіння, і більшість з апостолів закінчила життя мученицькою смертю. У кожного апостола є свій день пам'яті протягом року, коли вдячні нащадки згадують про їх великі діяння. А 13 липня шанують всіх учнів Христових

Сьогодні іменини святкують власники імен: Андрій, Варфоломій, Іван, Матвій, Петро, Сафон, Пилип, Хома, Яків, Маргарита, Андрій, Генріх, Ернест.

Що не можна робити 13 липня:

  • Пити алкоголь і грати в азартні ігри.
  • Сваритися, лаятися і пліткувати.
  • Відмовляти кому-небудь в допомозі.
  • Виходити з дому без оберега.
  • Призначати важливі зустрічі в першій половині дня – найімовірніше, вони не принесуть бажаного ефекту.

Українські Національні Новини

УНН Lite