12-richnoho-ukrainskoho-khlopchyka-povernuly-dodomu-pislia-maizhe-dvokh-rokiv-na-okupovanii-terytorii-ta-v-rosii-ombudsmen

12-річного українського хлопчика повернули додому після майже двох років на окупованій території та в росії - Омбудсмен

 • 28685 переглядiв

12-річний український хлопчик повернувся додому після 18 місяців перебування на окупованій території та чотирьох місяців у росії. Його мати служить у Збройних силах України. Поверненню посприяв Офіс Уповноваженого ВР з прав людини.

Додому вдалося повернути ще одну дитину - 12-річного хлопчика, який провів 18 місяців на тимчасово окупованій території і ще чотири місяці - у росії. Про це повідомив у п'ятницю Уповноважений ВР з прав людини Дмитро Лубінець, пише УНН.

Додому повернули 12-річного хлопчика! Дитина з перших днів повномасштабної війни перебувала на тимчасово окупованій території України, а згодом – у рф. Хлопчик напередодні російського вторгнення приїхав до батька у Луганську область на три дні, але через вторгнення рф перебував під окупацією близько 18-ти місяців! І ще чотири місяці – на території росії! Там дитині навіть довелося навчатися в російській школі

- повідомив Лубінець у Telegram.

Зі слів Омбудсмена, мама дитини не могла самостійно забрати 12-річного українця через те, що вона військовослужбовиця ЗСУ. "Тому жінка звернулася до нас з проханням допомоги повернути її сина", - розповів він.

"Офіс Омбудсмена напрацював шлях повернення, подбавши про логістичний, безпековий та інші напрямки. Це було непросто, але результат того вартий: хлопчик – вдома!" - підсумував Лубінець.

Нагадаємо

21 грудня стало відомо, що з тимчасово окупованої території вдалося повернути 17-річного Михайла. 

Юлія Шрамко

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі