10-ton-rosiiskykh-avtozapchastyn-yaki-namahalysia-nelehalno-vvezty-v-ukrainu-peredani-na-potreby-syl-oborony

10 тонн російських автозапчастин, які намагалися нелегально ввезти в Україну, передані на потреби Сил оборони

 • 25214 переглядiв

Зловмисники намагалися поставити до України 10 тонн контрабандних автозапчастин російського концерну "ГАЗ" вартістю у понад 5 млн гривень. Незаконну продукцію вилучили та передали Силам оборони. Про це повідомило Державне бюро розслідувань, пише УНН.

Деталі

Для обходу санкцій представники росії планували поставити до України контрабандну продукцію через треті країни. Фігуранти спочатку оформлювали товар на білоруські фірми, а потім направляли його на адресу європейських компаній, які вже начебто офіційно експортували продукцію в Україну.

Правоохоронці викрили незаконну схему під час спроби оформлення автозапчастин на Київській митниці у серпні 2023 року.

В ході перевірки супровідних документів було встановлено, що запчастини постачаються за контрактом із розрахунками у російських рублях, а кінцевим отримувачем коштів є комерційна структура, банківський рахунок якої відкрито в країні-агресорі.

Виявлені автозапчастини було вилучено та за ініціативи ДБР передано до Державної прикордонної служби України, щоб відремонтувати транспортні засоби, які були пошкоджені під час бойових дій.

Нагадаємо

У липні зловмисники намагалися ввезти 10 тонн контрабандних російських автозапчастин на суму понад 3 млн грн за аналогічною схемою. Ці автозапчастини також передані на потреби військових

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: СБУ зупинила контрабанду автозапчастин на 200 тисяч доларів

Ганна Оніщенко

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    Фінляндія вироблятиме для України артилерійські снаряди

     • 31133 переглядiв