zmi-bazu-dlya-rosiyskikh-naymantsiv-z-pvk-na-kubani-vidayut-za-pionertabir

ЗМІ: базу для російських найманців з ПВК на Кубані видають за піонертабір

 • 9364 переглядiв

КИЇВ. 7 квітня. УНН. Об'єкти поруч з хутором Молькіно під Краснодаром (Кубань, Росія) використовуються для підготовки бійців приватних військових компаній перед їх відправкою до Сирії. Казарми, які знаходяться за периметром військової бази міністерства оборони Росії під Молькіно - три двоповерхові будинки - по документам позначені як піонерський табір. Про це повідомляє УНН з посиланням на Радіо "Свобода" і розслідування Reuters.

Будівництвом будівель, які формально не мають відношення до Міноборони Росії, за даними агентства, займалася компанія "Мегалайн", пов'язана з компанією "Конкорд" близького до президента Володимира Путіна бізнесмена Євгена Пригожина.

Невідомо, яку роль Пригожин зіграв в будівництві цього табору і чи грав її взагалі, а також, як "Мегалайн" був обраний для будівництва і яке походження грошей, заплачених за зведення казарм.

Навесні минулого року розвідувальна група Conflict Intelligence Team (CIT) підтвердила справжність знімків бази "приватної російської військової компанії Вагнера" в Краснодарському краї. У CIT, вивчивши знімки з супутника, з'ясували, що будівництво бази "ПВК Вагнера" в Молькіному почалося в листопаді 2014 року і закінчилося не пізніше березня 2016 року.

Євген Пригожин і його компанії відомі як великі державні підрядники на закупівлях продуктів харчування, через що в ЗМІ його називають "кухарем Путіна". Його пов'язують також з організацією групи провладних блогерів в Санкт-Петербурзі - так званої "фабрикою тролів" - і фінансуванням "приватної військової компанії Вагнера", бійці якої воювали на сході України і в Сирії. Пригожина включено до списку санкцій США.

Нагадаємо, керівник апарату Служби безпеки України Ігор Гуськов заявив, що в окупованому Криму пройшов набір до лав ПВК "Вагнера".

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    У Греції тривають сутички поліції з мігрантами

     • 7486 переглядiв

    Український шахіст потрапив до призерів турніру в Дубаї

     • 13324 переглядiв

    Трамп заявив, що не читав доповідь Мюллера

     • 9280 переглядiв

    Протестуючі в Белграді закидали поліцію яйцями

     • 9036 переглядiв