zelenskiy-zaprosiv-novogo-premyer-ministra-izrayilyu-benneta-do-uchasti-u-krimskiy-platformi

Зеленський запросив нового прем'єр-міністра Ізраїлю Беннета до участі у Кримській платформі

 • 19236 переглядiв

КИЇВ. 17 червня. УНН. Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з Прем’єр-міністром Держави Ізраїль Нафталі Беннетом. Про це пише УНН з посиланням на ОП.

Деталі

Під час розмови було відзначено успішний старт Угоди про вільну торгівлю між Ізраїлем та Україною, подальша практична імплементація якої має сприяти нарощенню торговельно-економічного співробітництва, взаємодії у сфері інвестицій.

Володимир Зеленський запросив Нафталі Беннета відвідати Україну для участі в інавгураційному саміті Кримської платформи в Києві та заходах з нагоди 30-ї річниці незалежності нашої держави.

Президент поінформував про заплановані заходи до 80-х роковин трагедії Бабиного Яру та висловив сподівання на найвищий рівень представництва ізраїльської сторони.

Додатково

Європейський Союз активно підтримує Кримську платформу як важливий інструмент посилення міжнародних зусиль з деокупації Криму. На саміті, що відбудеться у червні вже підтверджено участь керівників інституцій ЄС.

Кримська платформа — дипломатична ініціатива України, у перспективі — міжнародний координаційний механізм для повернення питання Криму до порядку денного, захисту прав людини в Криму та сприяння деокупації півострова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Держдепі США пообіцяли участь у "Кримській платформі" та засудили репресії в анексованому Криму

Очікується, що Кримська платформа буде представлена у Парламентській асамблеї Ради Європи. Датою проведення установчого Саміту визначено 23 серпня 2021 року, за його підсумками може бути прийнята декларація.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Литва погодила санкційний список проти Білорусі

     • 19870 переглядiв

    На Донбасі військовий отримав осколкове поранення

     • 20615 переглядiв

    Збірна Уельсу здобула першу перемогу на Євро-2020

     • 18711 переглядiв

    На Буковині виявили 23 нові випадки коронавірусу за добу

     • 14443 переглядiв

    У М'янмі силовики спалили село: люди ховаються у лісах

     • 15507 переглядiв

    Байден ухилився від відповіді, чи довіряє він Путіну

     • 17980 переглядiв