zelenskiy-viznav-scho-obstriliv-na-donbasi-pobilshalo-i-nazvav-prichinu

Зеленський визнав, що обстрілів на Донбасі побільшало і назвав причину

 • 16111 переглядiв

КИЇВ. 11 лютого. УНН. Президент України Володимир Зеленський визнав, що в останні тижні кількість обстрілів на Донбасі збільшилася, що пов'язано зі спробами тиснути на українську сторону в переговорах Тристоронньої контактної групи. Про це повідомляє УНН з посиланням на пресслужбу Офісу Президента.

Цитата

“Володимир Зеленський зазначив, що в останні тижні кількість обстрілів справді дещо збільшилася, що пов'язано, зокрема, зі спробами тиснути на українську сторону в переговорах Тристоронньої контактної групи”, - йдеться у повідомленні.

Деталі

Президент зазначив, що сьогодні минає рівно 200 днів, як вони домовилися про режим всеохопного припинення вогню.

“І всі ми бачимо, що кількість обстрілів останнім часом з боку бойовиків збільшилася. Однак як би скептично хтось не ставився до слова “перемир'я”, режим припинення вогню потрібен і є досягненням. Це врятувало реальні життя наших військових і цивільних”, – наголосив Зеленський.

Він нагадав, що у 2018 році на Донбасі загинув 121 військовий і було поранено 799. У 2019 році було вбито 100 військових, поранено 507. У 2020 році вбито 50 військових, поранено 338.

Доповнення

11 лютого Зеленський відвідав передову і заявив про необхідність ротації вищого офіцерського складу.

За даними штабу операції Об’єднаних сил, уже декілька тижнів поспіль в зоні конфлікту спостерігається збільшення кількості обстрілів з боку бойовиків.

Зокрема варто відзначити, найбільше порушень було зафіксовано протягом доби 6 лютого. Тоді бойовики 13 разів порушили “режим тиші” на Донбасі, за добу серед українських військових п'ятеро поранених та двоє загиблих.

У той же час радник з інформаційної політики української делегації у тристоронній контактній групі Олексій Арестович на початку лютого заявив, що попри порушення режиму тиші, які є, наразі немає підстав говорити про його зрив. 

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Суд скасував виправдувальний вирок Труханову

     • 15916 переглядiв