zelenskiy-pidpisav-zakon-pro-proslushku-dlya-dbr-i-nabu

Зеленський підписав закон про прослушку для ДБР і НАБУ

 • 13507 переглядiв

КИЇВ. 15 жовтня. УНН. Президент України Володимир Зеленський підписав закон № 187-IX, що дозволяє Державному бюро розслідувань і Національному антикорупційному бюро України самостійно здійснювати “прослушку”, передає УНН із посиланням на повідомлення на сайті ВР.

"Повернуто з підписом від Президента", - йдеться у повідомлення.

Нагадаємо, 4 жовтня Верховна Рада ухвалила закон №1009 щодо змін до кримінального процесуального законодавства, підтримавши скасування "правки Лозового" і надання права на самостійне прослуховування Державному бюро розслідувань і Національному антикорупційному бюро. Відповідне рішення підтримали 330 народних депутатів.

Проект закону №1009 про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення окремих положень кримінального процесуального законодавства спрямований на удосконалення правового регулювання кримінального процесу як для ефективного здійснення досудового розслідування, так і для надання стороні захисту додаткових гарантій від можливих зловживань з боку суддів, слідчих та прокурорів.

До проекту закону №1009 під час підготовки до розгляду в другому читанні було подано 153 правки.

Під час розгляду законопроекту в повторному другому читанні нардепи підтримали правки щодо строків фактичного провадження, щодо оскарження повідомлення про підозру, які раніше були відхилені профільним комітетом.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Зеленський підписав закон про прослушку для ДБР і НАБУ

     • 13507 переглядiв

    Київ скували вечірні затори

     • 16420 переглядiв

    Бойовики на Донбасі 10 разів обстріляли українські позиції

     • 15518 переглядiв