zavtra-stvoryat-derzhkomisiyu-dlya-perevirki-situatsiyi-iz-bezpekoyu-na-usikh-shakhtakh-krayini-v-groysman

Завтра створять держкомісію для перевірки ситуації із безпекою на усіх шахтах країни - В.Гройсман

 • 10150 переглядiв

КИЇВ. 2 березня. УНН. Кабінет Міністрів України в п'ятницю утворить державну комісію для перевірки усіх вугледобувних підприємств країни щодо забезпечення засобами і дотримання норм безпеки виробництва. Про це повідомив Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман після оперативної наради на шахті "Степова" ВАТ "ЛьвівВугілля" у с. Глухів Сокальського району Львівської області, передає УНН із посиланням на прес-службу КМУ.

"Це той випадок, коли потрібно не тільки розібратися, що тут відбулося, а й зрозуміти по інших шахтах у країні, що там відбувається з безпекою шахтарів як індивідуальною, так і колективною. Це пріоритет №1. Тому ми прийняли наступне рішення: завтра утворення державної комісії на рівні Кабінету Міністрів", - заявив Прем'єр-міністр.

За результатами роботи комісії буде зроблено висновки "щодо відповідальності усіх причетних без винятків", повідомив Прем'єр-міністр.

Відповідаючи на питання щодо причин трагедії, він зазначив, що її спричинив спалах суміші повітря і метану. Конкретні причини надзвичайної ситуації має встановити комісія.

"Наскільки мені доповіли, відповідні датчики, які мали про це сигналізувати, не сигналізували. Чому так відбулося, поки що пояснень немає", - зазначив він.

За даними ДСНС, 2 березня о 12:46 у селі Глухів Сокальського району Львівської області на шахті №10 "Степова" ВАТ "Львіввугілля" на горизонті 550 м, в 119-у конвеєрі внаслідок вибуху сталося обрушення гірської породи.

На шахті працювало 172 гірника, на аварійній ділянці 34 гірника, з яких 8 загинуло та 6 травмовано, усіх піднято на поверхню.

Прем'єр В.Гройсман скасував усі заходи і вилітає на Львівщину через вибух на шахті.

Президент П.Порошенко оголосив всеукраїнську жалобу через трагедію на шахті "Степова".

Також Президент доручив провести перевірку всіх вугледобувних підприємств України.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Ватажок "ДНР": через 60 днів блокади Україна зникне

     • 19553 переглядiв

    Журналіст і волонтер із Харкова помер в зоні АТО

     • 18288 переглядiв

    У столиці ліквідували цех контрафактного алкоголю

     • 15840 переглядiв

    Оприлюднено список загиблих на шахті "Степовій"

     • 15468 переглядiв

    В Іспанії 120 румунів втекли з ресторану, не заплативши

     • 14229 переглядiв