zakhid-maye-zbilshiti-postachannya-vazhkogo-ozbroyennya-ukrayini-stoltenberg

Захід має збільшити постачання важкого озброєння Україні - Столтенберг

 • 137315 переглядiв

КИЇВ. 7 травня. УНН. Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що Захід має збільшити постачання важкого озброєння Україні. Про це він повідомив в інтерв'ю Welt am Sonntag, передає УНН.

Цитата

"На жаль, ми маємо бути готові до довгої війни в Україні, яка може тривати місяці чи навіть роки. У довгостроковій перспективі Україна не може захищатися лише зброєю радянських часів, а має перейти на сучасну західну зброю", - сказав Столтенберг.

Деталі

За його словами, тільки так Київ зможе успішно відбити російське вторгнення у довгостроковій перспективі.

"Україні терміново потрібно більше важкого озброєння, Захід має збільшити постачання, зробити більше та підготуватися до довгострокових зобов'язань. Ми маємо переконатися, що Україна здатна захистити себе. Однієї мужності та відваги українських воїнів для цього недостатньо. Це також вимагає постійної військової підтримки з боку Заходу", - заявив Столтенберг.

Доповнення

Президент України Володимир Зеленський відреагував на ситуацію із затримкою постачання зброї від країн-партнерів та зазначив, що це їхній моральний обов'язок.

Зеленський заявляв, що якби Україна отримала відповідну техніку, яку просила у партнерів, то вже завершила цю війну.

Зокрема, Сполучені Штати Америки заявили, що щодня відправляють в Україну зброю. Західні країни також повідомляють про надання нашій країні зброї та літаків.

Водночас ЗСУ спростували інформацію про отримання від західних партнерів нових літаків. Україні надали лише запчастини для ремонту вже наявних.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Північна Корея запустила балістичну ракету

     • 379968 переглядiв

    У НАТО не бачать підготовки Росії до ядерного удару

     • 147176 переглядiв

    У Придністров'ї повідомили про серію вибухів

     • 170244 переглядiв