yevrosoyuz-vse-sche-ne-pogodiv-spisok-krayin-dlya-yakikh-vidkriyut-zovnishni-kordoni

Євросоюз все ще не погодив список країн, для яких відкриють зовнішні кордони

 • 17662 переглядiв

КИЇВ. 27 червня. УНН. Країни Європейського Союзу не погодити остаточний список третіх країн, жителям яких буде дозволено в'їжджати на територію ЄС з початку липня. Про це повідомляє УНН із посиланням на Deutsche Welle.

"Країни Європейського Союзу не змогли домовитися у п'ятницю, 26 червня, про остаточний "безпечний список" третіх країн, жителям яких буде дозволено в'їжджати на територію ЄС з початку липня. Для вироблення критеріїв, згідно з якими зніматимуться обмеження на в'їзд, а також для узгодження списку країн, посли 27 країн-членів ЄС зібралися у п'ятницю в другій половині дня", - сказано у повідомленні.

Їм представили попередній список з 10-20 країнами, але багато послів заявили, що їм необхідні консультації зі своїми урядами.

Повідомляється, що у списках точно відсутні Сполучені Штати Америки, Бразилія та Росія. Натомість, обмеження можуть зняти для Південної Кореї й Нової Зеландії. За повідомленням деяких ЗМІ, у "зеленому" списку може опинитися й Україна.

Дискусії тривали й у ніч на суботу, 27 червня. Очікується, що неформальні відповіді від країн ЄС з цього питання можуть надійти ближче до вечора суботи. Якщо країнам ЄС таки вдасться погодити критерії для країн, громадянам яких дозволятиметься в'їзд до ЄС, то відповідний документ може бути підписаний у понеділок, 29 червня.

Нагадаємо, Україна потрапила до попереднього списку країн, громадянам яких планують дозволити в’їзд до Європейського Союзу з 1 липня.

Українські Національні Новини

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    Трамп підписав указ про захист американських пам'ятників

     • 14119 переглядiв

    У ЗСУ за добу зафіксовано 21 випадок захворювання на COVID-19

     • 14694 переглядiв