yevrosoyuz-rozglyadaye-brexit-bez-ugodi-yak-naybilsh-ymovirniy

Євросоюз розглядає Brexit без угоди як найбільш ймовірний

 • 10550 переглядiв

КИЇВ. 23 січня. УНН. Вихід Великої Британії з Євросоюзу без угоди з блоком вважається найбільш ймовірним сценарієм попри небажання більшості нижньої палати парламенту королівства. Про це заявив переговорник по Brexit від ЄС Мішель Барньє, повідомляє УНН з посиланням на Reuters.

"Підготування до сценарію без угоди наразі більш важлива ніж будь-коли, при тому що я досі сподіваюсь на уникнення цього сценарію", - розповів Банрьє на сборах в Брюсселі.

За словами єврочиновника, є два шляхи Brexit’у: впорядкований вихід з ЄС згідно з домовленостями та невпорядкований, без угоди.

Переговорник зазначив, що більшість Палати Представників Великої Британії виступають проти виходу без угоди, що, однак, не вплине на реалізацію цього сценарію.

Берньє додав, що ЄС готовий до переговорів з укладання нових взаємовідносин з Великою Британією уже в момент підписання документів про Brexit.

Нагадаємо, У випадку Brexit без угоди узгоджений раніше перехідний період до 2020 року скасовується, що може спричинити проблеми для понад трьох мільйонів громадян ЄС, які мешкають у Великій Британії, а також для мільйона британців у Євросоюзі. Єврокомісія виступає за те, щоб держави-члени ЄС погодили надання статусу підданим Великої Британії для узгодження соціальних виплат та медичного страхування. Вихід Великої Британії з ЄС запланований на 29 березня 2019 року.

Раніше УНН повідомляв, що Євросоюз не може переглянути угоду про "backstop" (страховка від появи кордону з Ірландією в разі, якщо за перехідний період ЄС і Великобританія не домовляться про форму майбутніх відносин) в рамках угоди про Brexit з урядом Великобританії. 

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Євросоюз розглядає Brexit без угоди як найбільш ймовірний

     • 10550 переглядiв

    Мати жорстоко побила сина в ігровій кімнаті ТЦ

     • 24459 переглядiв

    Порошенко зустрівся із главою МВФ: про що говорили

     • 13389 переглядiв

    Ердоган зустрівся з Путіним у Москві

     • 10494 переглядiв

    На ювілей Філарета влаштували пишний концерт

     • 14719 переглядiв

    Фармбізнес по-українськи: маржа на “Корвалол” сягає 60%

     • 22128 переглядiв

    Трамп закликав молитися за стіну з Мексикою

     • 8806 переглядiв