yevrokomisiya-rekomenduye-prizupiniti-finansuvannya-ugorschini-na-sumu-blizko-7-5-milyardiv-yevro

Єврокомісія рекомендує призупинити фінансування Угорщини на суму близько 7,5 мільярдів євро

 • 262334 переглядiв

КИЇВ. 18 вересня. УНН. Європейська комісія рекомендувала призупинити фінансування Угорщини на суму близько 7,5 мільярдів євро через занепокоєння з приводу відкату демократії та можливого неправильного використання коштів ЄС. Про це повідомив єврокомісар з питань бюджету Йоганнес Ган, передає УНН з посиланням на The Washington Pos.

Цитата

«Комісар ЄС з питань бюджету Йоганнес Ган заявив, що попри заходи, запропоновані Угорщиною для усунення недоліків, комісія рекомендує призупинити фінансування «на суму приблизно 7,5 мільярда євро», - йдеться в повідомленні.

Деталі

Ган зазначив, що комісія рекомендує країнам-членам почекати до 19 листопада, щоб дати Угорщині більше часу для вирішення проблем. За призупинення фінансування ще мають проголосувати 27 країн-членів. Рішення приймуть, якщо його схвалить «кваліфікована більшість», а це — 55% з 27 країн, або 65% населення Європейського Союзу.

Доповнення

Раніше повідомлялося, що Виконавчий орган Європейського союзу планує рекомендувати скоротити фінансування адміністрації прем'єр-міністра Віктора Орбана через побоювання широкомасштабного хабарництва в Угорщині.

Європарламент заявляв, що Угорщина більше не є "повною демократією".

Голова комісії Урсула фон дер Ляйєн заявила законодавцям у щорічному зверненні, що вона зобов'язана захищати верховенство закону і викорінювати корупцію всередині ЄС.

Кабінет Орбана, який втратив доступ до фінансування блоку в очікуванні на результати розслідування, сподівається отримати понад 40 мільярдів євро у вигляді фінансування ЄС до 2027 року. Нещодавно там запропонували створити агентство з боротьби з хабарництвом та внести поправки до низки законів, зокрема про державні закупівлі, щоб розвіяти побоювання виконавчої влади ЄС.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Обстріл Очакова: окупанти вдарили «Градами»

     • 130449 переглядiв

    На Запоріжжі сили супротиву зруйнували залізничне полотно

     • 74029 переглядiв

    Російські війська обстріляли Нікополь, — голова РВА

     • 107093 переглядiв