yes-potroyiv-dopomogu-ukrayini-u-mezhakh-fondu-na-oboronu-do-1-5-mlrd-yevro

ЄС потроїв допомогу Україні у межах фонду на оборону до 1,5 млрд євро

 • 133144 переглядiв

КИЇВ. 13 квітня. УНН. Рада ЄС потроює фінансування у межах Європейського фонду мирy для України - до 1,5 млрд євро, повідомили у євроінституції, пише УНН.

Цитата

"Сьогодні Рада ЄС ухвалила два заходи допомоги в межах Європейського фонду миру (EPF), які дозволять ЄС і надалі підтримувати можливості та стійкість Збройних сил України для захисту територіальної цілісності та суверенітету країни, а також захисту цивільного населення від російської військової агресії. ЄС додасть 500 млн євро до ресурсів, які вже мобілізовані в межах EPF для України, тим самим потроївши початковий бюджет до 1,5 млрд євро", - сказано у повідомленні.

Деталі

"З цими новими додатковими 500 мільйонами євро ЄС надав загалом 1,5 мільярда євро на підтримку постачання військового спорядження для Збройних сил України державами-членами ЄС. Наступні тижні будуть вирішальними. Оскільки росія готується до наступу на схід України, дуже важливо, щоб ми продовжували та нарощували нашу військову підтримку Україні, щоб захистити її територію та населення та запобігти подальшим стражданням", - зазначив з цього приводу Верховний представник ЄС із закордонних справ та політики безпеки Жозеп Боррель.

У межах узгоджених заходів, як вказано, фінансуватиметься як постачання обладнання, так і постачання ЗСУ державами-членами ЄС, включаючи засоби індивідуального захисту, аптечки та паливо, а також військове спорядження "летальної сили в оборонних цілях". Термін дії заходів допомоги продовжується на 24 місяці.

Попередні заходи допомоги були погоджені 28 лютого та 23 березня 2022 року.

Довідково

2 грудня Рада Європейського Союзу ухвалила остаточне рішення про започаткування практичної співпраці з Україною у межах новоствореного Європейського фонду забезпечення миру (European Peace Facility, EPF).

Новий фінансовий механізм Євросоюзу відкриває для третіх країн, зокрема України, перспективи залучення фінансових ресурсів для зміцнення інституційних оборонних спроможностей держави.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Блокпости поки залишаються на вулицях Києва

     • 156268 переглядiв

    На Харківщині ЗСУ збили два російські літаки – голова ОДА

     • 100503 переглядiв

    росію і білорусь виключили з Болонського процесу

     • 90425 переглядiв