yaponiya-zayavila-protest-za-rishennya-rf-schodo-pyati-spirnikh-ostroviv

Японія заявила протест на рішення РФ щодо п'яти спірних островів

 • 12834 переглядiв

КИЇВ. 14 лютого. УНН. Японські офіційні особи заявили протест Москві у зв’язку з рішенням РФ назвати п’ять раніше безіменних островів, що належать до Південнокурильського архіпелагу, передає УНН з посиланням на Радіо Свобода.

"Це неприйнятно і суперечить позиції Японії. Дипломатичними каналами ми надіслали ноту протесту Росії", – сказав генеральний секретар уряду Йошихіде Суга.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Прем'єр Японії наполягає на переговорах із В.Путіним щодо Курильських островів

Прем’єр-міністр РФ Дмитро Медведєв минулого тижня заявив про те, що Москва дала імена п’яти островам. Один із них названий на честь генерала Кузьми Дерев’янка, який підписав акт про капітуляцію Японії в 1945 році, інша назва вшановує радянського дипломата Андрія Громика, який був міністром закордонних справ Радянського Союзу з 1957 до 1985 року.

Радянські війська захопили японські острови Шикотан, Кунашир, Ітуруп і Хабомаї, а також низку непоіменованих ділянок суходолу в 1945 році – після того, як Японія капітулювала. Територіальні суперечки завадили двом країнам укласти мирний договір. Токіо наполягає на поверненні цих островів, які називає Північними територіями.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Затори у столиці сягнули 5 балів

     • 11382 переглядiв

    Розбійник напав з ножем на киянку

     • 14310 переглядiв

    Сьогодні на дорогах Києва очікується ожеледиця

     • 8160 переглядiв