viyskovo-povitryani-sili-ssha-obrali-firefly-polyakova-dlya-spetsmisiy-na-orbitu

Військово-повітряні сили США обрали Firefly Полякова для спецмісій на орбіту

 • 18952 переглядiв

КИЇВ. 11 жовтня. УНН. Військово-повітряні сили (ВПС) США обрали 8 компаній у рамках програми Orbital Services Program-4 (OSP-4), серед яких - Firefly Aerospace українського бізнесмена Макса Полякова. Про це УНН повідомили у пресслужбі компанії.

Програма OSP-4 із бюджетом у 986 млн дол. розрахована на невеликі та середні корисні навантаження вагою понад 400 фунтів (181 кг). Компанії, яких обрали постачальниками, повинні доставити ці корисні навантаження на орбіту протягом 12-24 місяців після отримання замовлення.

Окрім Firefly Aerospace, у програмі братимуть участь SpaceX, Xbow Launch Systems, Northrop Grumman, United Launch Alliance, Aevum, Vox Space і Rocket Lab.

Угода OSP-4 трактується як контракт з "багаторазовою винагородою, невизначеним постачанням/невизначеною кількістю". Вісім компаній отримають щонайменше 50 тис. дол. в якості мінімальної гарантії за контрактом.

Через OSP-4 ВПС США прагнуть отримати вигоду з розвитку малої пускової індустрії. Залежно від потреб місії роботи будуть виконуватися на об'єктах підрядників або на державних пускових майданчиках.

Нагадаємо, що у листопаді 2018 року NASA обрало Firefly Aerospace українського бізнесмена Макса Полякова для програми доставки вантажів на Місяць із загальним бюджетом 2,6 млрд дол.

Українські Національні Новини

Економіка

    Популярні

    Новини по темі

    Зеленський підписав важливий закон для співпраці з ЄС

     • 11137 переглядiв

    У лікарні у Дніпрі помер поранений в ООС морпіх

     • 13938 переглядiв

    Усик про можливість Ф'юрі боксувати однією рукою: я не проти

     • 12359 переглядiв