viselennya-z-kiyevo-pecherskoyi-lavri-v-upts-mp-kazhut-zhodnogo-dokumenta-zobovyazannya-sogodni-pokinuti-monastir-ne-isnuye

Виселення з Києво-Печерської Лаври: в УПЦ МП кажуть, жодного документа-зобов'язання сьогодні покинути монастир "не існує"

 • 379086 переглядiв

КИЇВ. 29 березня. УНН. В УПЦ (МП), представники яких, як вказували у МКІП, зобов’язані покинути Києво-Печерську Лавру до 29 березня, стверджують, що "жодного документа", який зобов'язує їх сьогодні покинути монастир, "не існує". Про це заявив голова Інформаційно-просвітницького відділу УПЦ митрополит Климент журналістам, пише УНН.

Цитата

"Жодного документа, який би зобов’язував нас сьогодні полишити цей монастир, не існує. Є документи, які говорять про те, що начебто може 29 числа закінчуватися договір, але не написано, що він закінчується 29 числа", - сказав митрополит Климент.

"Не сьогодні, не завтра, не післязавтра немає ніяких юридичних підстав виселятися", - заявив митрополлит Климент.

Нагадаємо

У МКІП 10 березня заявили, що "УПЦ (МП)зобов’язана покинути Києво-Печерську Лавру до 29 березня". Як повідомили у мінімтерстві, договір користування Києво-Печерською Лаврою розривається з 29 березня 2023 року. Це стосується усіх приміщень, які орендує УПЦ МП в Лаврі.

29 березня у Києво-Печерській Лаврі зібралися люди. Раніше вірян закликали збиратися тут для молитви.

Українські Національні Новини

Суспільство

    Популярні

    Іран збільшує свої запаси урану – МАГАТЕ

     • 102794 переглядiв

    На Сумщині пролунало 89 вибухів

     • 103936 переглядiв

    Байден вшанував загиблих солдатів США на День пам'яті

     • 103561 переглядiв

    Новини по темі

    Очільник МАГАТЕ прибув на Запорізьку АЕС

     • 295327 переглядiв