v-uzhgorodi-rozshukuyut-12-inozemnikh-studentiv-u-yakikh-zapidozrili-difteriyu

В Ужгороді розшукують 12 іноземних студентів, у яких запідозрили дифтерію

 • 23472 переглядiв

КИЇВ. 23 жовтня. УНН. В Ужгороді розшукують 12 іноземних студентів, яких хочуть направити на госпіталізацію за підозрою у захворюванні на дифтерію. Про це кореспонденту УНН повідомив лікар-епідеміолог Закарпатського обласного лабораторного центру МОЗ України Любов Данич.

"Є три випадки дифтерії, яким встановлено такий діагноз. І є 12 позитивних результатів. Тобто це обстежувалися контактні особи з першим захворілим. Від них висіяно дифтерійну паличку, тобто збудника дифтерії. Зараз їх розшукують, де вони знаходяться, чи вони по місцю навчання. Їх шукають для того, щоб направити на госпіталізацію. Після того, коли вони будуть госпіталізовані, їх огляне ЛОР та інфекціоніст, і за результатами огляду буде встановлено: чи вони хворі, чи вони є бактеріоносіями. Тобто наразі сказати, що у нас 12 хворих, – так не можна сказати, але є 12 позитивних результатів. Це студенти міста Ужгород", - повідомила лікар.

За її словами, вчора було госпіталізовано двоє осіб, у яких виявили позитивний результат бактеріологічного дослідження. І сьогодні, після огляду фахівцями, комісійно було встановлено діагноз – локалізована форма дифтерії легкого ступеня.

Раніше УНН повідомляв, що в Ужгороді діагностували випадок захворювання на дифтерію. Хворобу виявили у студента 5-го курсу медичного факультету №2 (навчаються студенти-іноземці) Ужгородського національного університету.

Українські Національні Новини

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    У столиці судитимуть нападника на DZIDZIO

     • 17035 переглядiв