v-upts-mp-zayavili-scho-ne-pochuli-slova-pro-avtokefaliyu-iz-konstantinopolya

В УПЦ МП заявили, що не почули слова про автокефалію із Константинополя

 • 5464 переглядiв

КИЇВ. 10 травня. УНН. За час дискусій про автокефалію Православної церкви в Україні не було чути жодного слова з боку Константинополя на цю тему. Про це в інтерв’ю ВВС Україна заявив голова Синодального інформаційно-просвітницького відділу УПЦ МП архієпископ Климент (Вечеря), передає УНН

Коментуючи те, що причетні до переговорів люди відзначають, що діалог з Константинополем про створення помісної церкви має дві складові: звернення церковної і світської влади, Климент відзначив, що "це створені окремими політиками міфологеми".

"За час дискусій про цю тему не почули жодного слова з вуст Константинопольського патріарха ані про українську автокефалію, ані про визнання розкольників, ані про те, що він може надати Томос (документ про визнання автокефалії - ред.). А наші політики найвищого рівня виступають у ролі прес-служби Константинопольського патріарха, хоча сама патріархія нічого не сказала", - заявив архієпископ.

Нагадаємо, Президенти України Леонід Кравчук, Леонід Кучма та Віктор Ющенко підтримали звернення щодо надання Томосу про автокефалію православній церкві України.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Кращі міста світу для студентів: Київ випав із рейтингу

     • 17603 переглядiв

    Зубко розповів, що передбачає реформа теплопостачання

     • 16580 переглядiв

    У Instagram стався масштабний збій

     • 12953 переглядiв

    Завтра у чотирьох областях очікуються заморозки

     • 66050 переглядiв