v-nayblizhchi-tizhni-finlyandiya-mozhe-podati-zayavku-na-chlenstvo-v-nato

В найближчі тижні Фінляндія може подати заявку на членство в НАТО

 • 110621 переглядiв

КИЇВ. 22 квітня. УНН. Фінляндія може подати заявку на членство в НАТО в найближчі тижні. Про це повідомив заступник голови Комітету у закордонних справах фінського парламенту, колишній глава МЗС Фінляндії Ерккі Туоміоя. Швеція також незабаром може прийняти рішення про вступ, передає УНН з посиланням на Helsingin Sanomat.

Деталі 

Раніше фінські політики зустрілися зі спікером шведського парламенту Андреасом Норленом, представниками комітетів у закордонних справах і обороні та з міністром закордонних справ Анн Лінде і главою міноборони Петером Хультквістом.

"Я сказав, що Фінляндія має сильну більшість як в громадській думці, так і в парламенті, це означає, що Фінляндія відправить заявку на членство в НАТО в найближчі тижні, навесні. Я сказав це незалежно від того, чи вважаю я це доброю чи поганою справою", - повідомив Туоміоя.

Фінський депутат Юсі Халла-ахо розповів, що шведів цікавив процес і прийняття рішення Фінляндією у зв'язку з можливим членством в НАТО.

"Ця інформація викликала у шведів задоволені веселощі", - охарактеризував Халла-ахо реакцію шведської сторони на слова Туоміоя.

Також він зазначив, що в середині засідання фінського і шведського комітетів стало ясно, що шведський уряд намагається прискорити власний процес вступу в НАТО.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: росія погрожує Швеції та Фінляндії через можливе членство в НАТО.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Швейцарія розподілятиме українських біженців по кантонах

     • 142991 переглядiв