v-italiyi-zakhodi-schodo-strimuvannya-koronavirusu-priveli-do-tyuremnikh-buntiv-zaginulo-6-osib

В Італії заходи щодо стримування коронавірусу привели до тюремних бунтів: загинуло 6 осіб

 • 17328 переглядiв

КИЇВ. 9 березня. УНН. Шість ув'язнених загинули в результаті безладів, що розгорілися в переповнених тюрмах по всій Італії через заходи, введені для стримування коронавірусу, передає УНН з посиланням на Reuters.

Так, за словами місцевої влади, ув'язнені, яких обурили обмеження на побачення з родичами, прийшли в лють і почали бунтувати з неділі на понеділок. В одній в'язниці ув'язнені взяли в заручники охоронців, а в іншій частині з них вдалося втекти.

До полудня понеділка насильство поширилося на південь, охопивши понад 25 пенітенціарних установ по всій країні.

Міністр юстиції Альфонсо Бонафеде сказав, що уряд відкритий для обговорення умов утримання у в'язницях, але бунти повинні припинитися.

Повідомляється, що наймасштабніший бунт почався в неділю в тюрмі в північному місті Модена. У результаті троє ув'язнених померли на місці, ще троє - у в'язницях, куди вони були переведені після початку заворушень, заявив представник адміністрації в'язниці в Міністерстві юстиції Франческо Басентіні.

За інформацією джерела агентства в Мін'юсті країни, деякі з ув'язнених померли від передозування наркотиків, які вкрали з тюремних клінік.

Крім того, двоє охоронців були взяті в заручники в тюрмі в північному місті Павії в неділю ввечері, а потім звільнені під час поліцейського рейду через кілька годин.

Ув'язнені повстали в міланській в'язниці Сан-Вітторе, піднялися на дах і розгорнули плакат з вимогою загального помилування.

Далі на південь, ув'язнені в тосканському місті Прато підпалили матраци.

На Сицилії ув'язнені підняли бунт у в'язниці Уччардоне в Палермо, де містяться деякі засуджені члени мафії, але охоронцям вдалося відновити контроль, повідомили чиновники.

Місцеве телебачення також повідомляє, що близько 50 ув'язнених змогли втекти з в'язниці на півдні Фоджі, пізніше більше половини з них були схоплені.

Як повідомляв УНН, прем'єр-міністр Італії Джузеппе Конте в неділю підписав новий декрет екстрених заходів з протидії поширенню коронавірусу в країні. Декрет містить положення про фактичну ізоляцію всієї північної області Ломбардія, де виявлено найбільшу кількість заражень, а також 14 провінцій в областях Венето (включаючи Венецію), Емілія-Романья, П'ємонт і Марке.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Суд по MH17: обвинувачений Пулатов заперечує відповідальність

     • 25342 переглядiв

    У Києві біля набережної виявили пакет із останками тіла людини

     • 23513 переглядiв

    Суд щодо MH17: прокуратура вважає ціллю бойовиків літак ЗСУ

     • 18639 переглядiв