v-almati-pochalisya-zitknennya-mizh-politsiyeyu-ta-demonstrantami-desyatki-aktivistiv-likvidovano

В Алмати відбулися зіткнення між поліцією та демонстрантами: десятки активістів "ліквідовано"

 • 30954 переглядiв

КИЇВ. 6 січня. УНН. В Алмати відбулися зіткнення між поліцією та демонстрантами, внаслідок чого десятки активістів "ліквідовано", пише УНН з посиланням на Reuters.

Деталі

Як повідомляють кореспонденти відомства з місця події, кілька десятків військовослужбовців 6 січня вранці увійшли на головну площу Алмати, де сотні людей третій день протестували проти влади.

Зазначили також, що на майдан заїхала військова техніка.

За словами очевидців, під час наближення силовиків у бік протестувальників лунали постріли, але зараз ситуація набагато спокійніша.

Додамо

Як повідомляло Міністерство внутрішніх справ Казахстану, внаслідок заворушень, які виникли по всій країні, вісім силовиків загинули, ще 317 отримали серйозні поранення.

Сьогодні вранці стало відомо, що з метою безпеки працівників тимчасово зупинено роботу всіх банків. Не працює у країні й фондова біржа.

Напередодні на всій території Казахстану було запроваджено надзвичайний стан. Було введено комендантську годину.

Раніше влада оголосила про проведення "антитерористичної операції".

Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв заявив, що "терористичні банди" пройшли серйозну підготовку за кордоном, і в Алматі одна з таких банд захопила п'ять літаків.

Контекст

Протести у Казахстані спалахнули після того, як 1 січня вдвічі зросли ціни на автомобільний газ: із 60 тенге до 120 за літр.

У ніч проти 5 січня через масовий характер мітингів президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв ввів в Алмати, Алматинській та Мангістауській областях надзвичайний стан.

Зранку 5 січня Токаєв відправив уряд Казахстану у відставку. Він також доручив запровадити тимчасове державне регулювання цін на скраплений газ, а також бензин та дизель.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Апеляцію Януковича повернули в суд першої інстанції

     • 23288 переглядiв

    ООС: бойовики чотири рази порушили "режим тиші"

     • 14542 переглядiв

    6 січня православні відзначають Святвечір

     • 48527 переглядiв