upl-predstavila-protokol-yak-gratimut-u-futbol-v-umovakh-karantinu

УПЛ представила протокол: як гратимуть у футбол в умовах карантину

 • 23209 переглядiв

КИЇВ. 29 травня. УНН. УАФ та УПЛ розробили рекомендації щодо відновлення футбольних змагань в умовах карантину. Що регламентує документ і які обмеження він містить, УНН розповів виконавчий директор УПЛ Євген Дикий.

Він уточнив, що документ було ухвалено слідом за постановою головного санітарного лікаря України Віктора Ляшка про відновлення в Україні спортивних змагань. Протокол дублює вимоги МОЗ в частині проведення футбольних змагань в Україні, але надає більш розширене пояснення щодо пропонованих міністерством обмежень.

"Це додатковий роз'яснюючий документ. До прикладу, МОЗ задекларував, що одночасно на всій території стадіону можуть перебувати не більше 200 осіб. Але не уточнив, про які категорії стадіону йдеться, та чи підпадають самі учасники матчу під обмеження про 200 осіб. В наших рекомендаціях ми більш детально пояснюємо, як буде відбуватися організація проведення матчу", - уточнив він, додаючи, що протокол УПЛ не виключає жодного із обмежень МОЗ, а лише доповнює їх.

Нагадаємо, окрім кількісних обмежень, МОЗ також встановив вікові: під час матчів на території стадіону можуть перебувати особи віком від 18 до 60 років.

Окрім того, своїм протоколом міністерство зобов'язало футбольні клуби організовувати тестування футболістів і співробітників ФК кожні 14 днів.

Вихід команд на поле буде проводитися окремо, без традиційних рукостискань та вишиковування в ряд. У той час як пресконференції проводитимуться в віртуальному режимі, задекларували у МОЗ.

"У наших рекомендаціях ми уточнюємо, яким чином команди перебуватимуть у роздягальнях, як перевірятимуть екіпірування футболістів перед виходом команди на поле, як відбуватиметься вихід команд з-під трибунного приміщення на поле.

Прописано також, як працюватимуть бродкастери, яким чином відбуватиметься флеш-інтерв'ю після закінчення матчу для офіційного мовника", - розповів Дикий.

Виконавчий директор УПЛ додав, що обидва документи уже передані клубам. Вони є обов'язковими до виконання.

Українські Національні Новини

Спорт

    Популярні

    Новини по темі

    На Житомирщині чоловік після бійки впав у кому та помер

     • 27902 переглядiв

    Кличко дав останній дзвоник для столичних шкіл

     • 14903 переглядiв

    Порошенко знову не прибув на допит у ДБР

     • 14830 переглядiв