ukrayini-treba-pidtrimuvati-vlasnogo-investora-i-vikhoditi-z-nim-na-zovnishniy-rinok-bala

Україні треба підтримувати власного інвестора і виходити з ним на зовнішній ринок - Бала

 • 14894 переглядiв

КИЇВ. 19 листопада. УНН. Українська влада має, в першу чергу, підтримувати вітчизняного інвестора, а не іноземного. Таку думку журналістам УНН озвучив політолог Віталій Бала. 

Він наголосив - влада більш прихильна до іноземців, бо ті не прагнуть вкладати гроші в Україну.

Деталі

“Влада так прихильна до іноземних інвесторів бо, швидше за все, є не так багато охочих сюди йти. І, віддаючи перевагу іноземним, влада, напевно, в такий спосіб намагається залучити інвестиції ззовні. А національний інвестор, він же і так нікуди не дінеться. Тому, за великим рахунком, можна з ним працювати в якомусь іншому режимі”, - вважає політолог.

На думку Віталія Бали, зміни треба розпочинати, перш за все, на законодавчому рівні.

“З моєї точки зору законодавство треба привести у відповідність для того, щоб бути сприятливі умови для інвестицій, незалежно звідки ці інвестиції йдуть. Правила гри мають бути однакові, головне - аби була конкуренція. Але, на жаль, ми цього не бачимо багато років. Не робиться податкова реформа, не реформуються суди – аби можна було чесно захистити себе. АМКУ не працює і тому маємо те, що маємо”, - вважає він.

Бала порівнює ситуацію в ЄС та Україні. Мовляв, там ситуація геть інша - європейські країни першочергово допомагають своїм бізнесменам, а не іноземним.

“В Європі, в першу чергу, допомагають своїм, а не іноземним бізнесменам. Нам, за великим рахунком, треба розвивати власного інвестора, власне виробництво, виходити з цією продукцією на зовнішній ринок і заробляти гроші. Тоді щось зміниться”, - підсумував він.

Додамо

До Ради бізнес-омбудсмена цьогоріч надійшло більше скарг, ніж минулоріч.

На думку політологів, кількість скарг зростає через придушення бізнесу, нападки на нього та через зведення рахунків між самими бізнесменами.

Українські Національні Новини

Економіка

    Популярні

    Новини по темі

    Нардепа Гео Лероса знову викликали на допит до ДБР

     • 17327 переглядiв

    Виробники свинини знову збільшили ціни

     • 15155 переглядiв