ukrayina-pochala-peremovini-schodo-zamovlennya-vaktsini-vid-sovid-19-stepanov

Україна почала перемовини щодо замовлення вакцини від СOVID-19 - Степанов

 • 22410 переглядiв

КИЇВ. 17 червня. УНН. Віце-прем’єр-міністр Ольга Стефанішина та міністр закордонних справ Дмитро Кулеба почали перемовини з урядом Великої Британії щодо замовлення та передзамовлення вакцини від COVID-19. Про це під час брифінгу сказав міністр охорони здоров’я Максим Степанов, передає кореспондент УНН.

“Президентом України Володимиром Зеленським дано відповідне розпорядження і профільному віце-прем’єр-міністру і міністру закордонних справ, терміново розпочати, в тому числі, перемовини з урядом країни, з відповідними державними структурами цієї країни щодо замовлення і передзамовлення на цю вакцину. Наразі ця процедура почала тривати, і, звичайно, для нас це важливо. Важливо, щоб Україна була однією з перших країн, де буде застосована відповідна вакцина, яка пройде всі клінічні випробування до цього”, - сказав Максим Степанов, відповідаючи на запитання, чи подавала Україна заяву на отримання вакцини від COVID-19 від британської компанії AstraZeneca.

Нагадаємо, 4 країни уклали контракт на закупівлю доз майбутньої вакцини у британців.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що Україна має отримати доступ до вакцини від COVID-19 нарівні з іншими країнами.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    У Дрогобичі чоловік стріляв посеред вулиці з автомата

     • 18024 переглядiв

    На Житомирщині через COVID-19 померло вже понад 20 осіб

     • 15133 переглядiв