ukrayina-pereyshla-v-absolyutno-novu-fazu-perevedennya-zsu-na-standarti-nato

Україна перейшла в абсолютно нову фазу переведення ЗСУ на стандарти НАТО

 • 110626 переглядiв

КИЇВ. 26 квітня. УНН. Україна навіть і не мріяла, що Збройні сили перейдуть на використання зброї НАТО. Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба у прямому ефірі на Facebook, пише УНН.

Цитата

"Ми перейшли в абсолютно нову фазу, про яку навіть два місяці тому ніхто не замислювався, не те що боявся мріяти… Ми перейшли у принципово нову фазу, про яку навіть ніхто не мріяв – переведення Збройних сил України на натівську зброю, на натівські стандарти, і це вже відбувається", - сказав Кулеба.

Деталі

З його слів, почалось усе з поодиноких кроків та рішень. Зокрема, Президент зміг переконати президента США Джо Байдена у тому, що зараз - саме час це зробити.

"До нас поїхали спочатку гаубиці, але це – лише початок. До нас поїде набагато більше. І це – історичний перелам", - заявив міністр.

Нагадаємо

Минулого тижня Пентагон оголосив, що черговий пакет допомоги на суму в 800 млн доларів, анонсований сьогодні президентом США Джо Байденом, включає в себе серед іншого 72 гаубиці, стільки ж машин для їх буксирування, і більше 100 безпілотників.

Раніше сьогодні стало відомо, що уряд Нідерландів надасть Україні "обмежену кількість" броньованих гаубиць для підтримки військових дій.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Нідерланди поставлять Україні "обмежену кількість" гаубиць

     • 212333 переглядiв