ucheni-rozpovili-vid-chogo-zalezhit-stupin-pokhmillya

Учені розповіли, від чого залежить ступінь похмілля

 • 14002 переглядiв

КИЇВ. 8 вересня. УНН. Учені з Німеччини провели дослідження і з'ясували, від чого залежить тяжкість похмілля, передає УНН з посиланням на результати дослідження, опубліковані в American Journal of Clinical Nutrition.

Фахівці досліджували алкогольні звички добровольців у віці від 19 до 40 років. Всіх учасників поділили на три групи. Одна випила 1,2 л пива, а потім 4 келиха вина, друга - в зворотному порядку вживала алкогольні напої. Третя група пила тільки пиво або тільки вино. Всіх добровольців помістили під медичний нагляд.

Потім їм дали тиждень, щоб весь алкоголь повністю вийшов з організму і повторили експеримент ще раз, змінивши при цьому порядок вживання напоїв.

З'ясувалося, що на тяжкість похмілля не впливає порядок розпивання алкогольних напоїв. Вчені відзначили, що основними причинами похмілля є зовсім інші чинники, а саме: зневоднення, реакція імунної системи, порушення обміну речовин і гормонів, кількість барвників і ароматизаторів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Крафтова" горілка і винні напої з блискітками: експерт назвав головні алкогольні тренди

Експерти пояснили, що тяжкість похмілля залежить не тільки від якості спирту, а й інших інгредієнтів напою. Наприклад, барвники підсилюють похмілля, тому при однаковій концентрації спирту бурбон може викликати сильніше похмілля, ніж горілка.

Нагадаємо, раніше правилами правильного вживання спиртних напоїв поділилися експерти горілчаного бренду "Др. Житник". Так, фахівці рекомендують не змішувати алкоголь, не запивати його газованими напоями, а також не пити за принципом "підвищення градуса", особливо, якщо старт застілля був з горілки.

Крім того, експерти відзначають, що закушувати алкогольні напої слід добре, віддаючи переваги м'ясу і жирним продуктам. У такому випадку ступінь ймовірного похмілля завжди буде нижче.

Українські Національні Новини

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    Учені розповіли, від чого залежить ступінь похмілля

     • 14002 переглядiв

    Кремль не готовий визнати наявність у Білорусі політв'язнів

     • 14118 переглядiв