u-sluzi-narodu-poboyuyutsya-scho-zakonoproekti-pro-kolaboratsionizm-budut-oskarzhuvati-v-ksu

У "Слузі народу" побоюються, що законопроекти про колабораціонізм будуть оскаржувати в КСУ

 • 12930 переглядiв

КИЇВ. 1 березня. УНН. До законопроектів про колабораціонізм буде підвищена увага з точки зору їх відповідності регламенту, адже є побоювання, що подібні законодавчі ініціативи будуть оскаржувати в Конституційному суді щодо їх відповідності Конституції. Про це під час брифінгу за підсумками засідання погоджувальної ради у понеділок, 1 березня, заявив перший заступник голови фракції “Слуга народу” Олександр Корнієнко, передає кореспондент УНН.

Цитата:

"Там є багато законів про колабораціонізм. Є версія наших депутатів, є версія колег з інших фракцій. Я думаю, потрібно щоб всі процедури пройшли. Точно до таких законопроектів буде підвищена увага з точки зору їх бездоганної, я б сказав навіть філігранної відповідності регламенту. Тому що у мене є побоювання, що подібні законопроеки будуть оскаржувати в Конституційному суді щодо їх відповідності Конституції. Це право опонентів, опозиції", - сказав Корнієнко.

Деталі

Зі слів заступника голови фракції, нардепи при підготовці таких законопроектів і при їх розгляді повинні "максимально коректно і максимально детально пояснити людям, що ми робимо, на що це спрямовано і як це пов’язано з інформаційною безпекою, які це дасть додаткові можливості для інформаційного захисту країни".

"І треба обов’язково поставити ті запобіжники, про які говорить суспільство – щоб це не було огульно, щоб це не були якісь там "трійки" - щоб це все збалансовано відбувалось. Подібні законопроекти я думаю, у нашій ситуації в нашій країні точно треба обговорювати", - додав він.

Контекст

Минулого тижня у Верховній Раді зареєстрували законопроект № 5144 про встановлення кримінальної відповідальності за колабораційну діяльність.

Законопрєктом передбачено покарання за будь-яку публічну підтримку дій Росії проти України, її незаконних утворень на тимчасово окупованих територій, інформаційну пропаганду, добровільне зайняття посад в органах влади т.з. республік та окупованого Криму, надання матеріальної допомоги та фінансування воєнізованих формувань та інші дії, які загрожують національній безпеці держави.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Чому не вакцинуються медики: у Раді хочуть заслухати Степанова

     • 19051 переглядiв