u-rosiyi-zayavili-pro-zastupannya-na-boyove-cherguvannya-s-400-v-okupovanomu-krimu

У Росії заявили про заступання на бойове чергування С-400 в окупованому Криму

 • 13436 переглядiв

КИЇВ. 13 січня. УНН. У Чорноморському флоті РФ заявили, що зенітні ракетні комплекси протиповітряної оборони С-400 "Тріумф" в суботу заступлять на бойове чергування в районі мису Фіолент в Севастополі на анексованому Кримському півострові. Про це УНН повідомляє з посиланням на ТАСС.

У Росії анонсували урочисті заходи з приводу заступання на бойове чергування С-400. Очікується, що керувати заходами буде командувач ВПС і ППО Південного військового округу РФ генерал-лейтенант Віктор Севостьянов.

Заплановано висунення комплексу на позиції під прикриттям зенітних ракетно-гарматних комплексів "Панцир С-1", ​​розгортання комплексу на позиції, дії розрахунків щодо приведення техніки в бойове положення, робота засобів виявлення, пише агентство.

За даними видання, на початку минулого року на бойове чергування в анексованому Криму заступив зенітно-ракетний полк Південного військового округу РФ, озброєний цими комплексами. Це, як ззазначається, були перші системи С-400, розміщені на півострові. Тоді ж повідомлялося, що два дивізіони С-400 повинні встати на бойове чергування в анексованому Криму на початку 2018 року. У Росії заявили, що випробування українських ракет становлять небезпеку для півострова.

Нагадаємо, Міноборони України відреагувало на дані про розміщення С-400 у Криму, вказавши, що Росія маніпулює свідомістю, заявляючи, що з боку України існує загроза жителям Криму і на тлі цього нарощує міжвидове озброєння свого військового угруповання на території окупованого півострова.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    Світові ціни на нафту за тиждень виросли майже на 5%

     • 11936 переглядiв

    На сьогодні встановлено ціну на банківські метали

     • 16892 переглядiв

    Сьогодні в Києві без істотних опадів

     • 13465 переглядiв