u-portakh-ukrayini-okupanti-zablokuvali-90-mln-tonn-zerna-shmigal

У портах України окупанти заблокували 90 млн тонн зерна - Шмигаль

 • 135053 переглядiв

КИЇВ. 6 травня. УНН. російська федерація блокує порти України, щоб не було можливості вивезти їжу для Європи, Африки та Азії. Про це прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив на брифінгу за результатами робочого візиту до Польщі, інформує УНН.

Деталі

"рф сподівалися зробити міграційну кризу, міграційну хвилю, цунамі українських біженців до Європейського Союзу. Їм це не вдалося. Зараз вони роблять наступну кризу, блокуючи вперше в історії порти іншої країни", - сказав він. 

За словами Шмигаля, наразі 90 млн тонн зерна заблоковано. Більше того, окупанти бомблять ракетами склади з зерном, шість найбільших складів було повністю розбито. На окупованих територіях ворожі війська розграбовують українських фермерів та вивозять зерно на територію рф.

Доповнення 

Прем'єр закликає світове співтовариство та міжнародні організації знайти важелі впливу на росію, для створення гуманітарних коридорів, щоб імпортувати зерно, продукти харчування для тих країн, які цього потребують.

"Росія провокує харчову кризу в світі", - резюмував Шмигаль. 

Нагадаємо 

Із тимчасово захоплених регіонів Запорізької, Херсонської, Донецької та Луганської областей окупанти вивезли приблизно 400 тонн зернових, що становить третину всіх запасів регіонів.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    ООН: 25 мільйонів тонн зерна заблоковані в портах України

     • 106277 переглядiв