u-pivdenniy-chastini-tikhogo-okeanu-pochalosya-viverzhennya-pidvodnogo-vulkana-stovp-popelu-syagnuv-100-metriv

У південній частині Тихого океану почалося виверження підводного вулкана: стовп попелу сягнув 100 метрів

 • 1222339 переглядiв

КИЇВ. 1 лютого. УНН. У Вануату, країні південної частини Тихого океану, рано в середу почалося виверження підводного вулкана, передає УНН.

Деталі

Вулкан був зареєстрований приблизно за 6 кілометрів на схід від острова Епі на північ від головного острова у Вануату.

"Є також повідомлення про діоксид сірки, за якими пролунали фреатичні вибухи, що викинули попіл на висоту близько 100 метрів. Жителям Епі, Тонгоа та прилеглих островів рекомендується триматися подалі від узбережжя, оскільки фреатичні вибухи можуть продовжуватися та викликати невеликі хвилі", - йдеться в повідомленні Департаменту метеорології та геологічних небезпек Вануату.

Ден МакГаррі, редактор-розслідувач з острівної держави, повідомив у Twitter: "Підводний вулкан, розташований між островами Епі та Паама, прокинувся. Кораблі перенаправляються, а місцеве населення в стані готовності".

Підводний вулкан є одним із серії активних підводних вулканічних конусів і кальдери, які востаннє вивергалися в 2004 році, повідомило Радіо Нової Зеландії.

A submarine volcano located between the islands of Epi and Paama has awoken. Ships are being re-routed and the local population is on alert. pic.twitter.com/vbHCLys3Bt

— Dan McGarry (@dailypostdan) February 1, 2023

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі