u-litvi-migranti-vlashtuvali-bunt-prikordonniki-zastosovuvali-slozoginniy-gaz

У Литві мігранти влаштували бунт: прикордонники застосовували сльозогінний газ

 • 15851 переглядiв

КИЇВ. 24 червня. УНН. У Центрі реєстрації іноземців в Пабраде у Литві напередодні мігранти не підкорилися вимогам прикордонників і намагалися прорватися до виходу, прикордонники застосували сльозогінний газ і двічі вистрілили в повітря. Допомога лікарів нікому не знадобилася. Про це пише видання Delfi, передає УНН.

Деталі

Група мігрантів, розміщена в наметовому таборі, стала проявляти невдоволення в зв'язку з наданим їм юридичним статусом у Литві і призначеними судом обмеженнями. Кілька десятків людей вели себе агресивно, шуміли, намагалися прорватися до виходу з табору, не підкорялися прикордонникам, які закликали їх до порядку.

Для утихомирення бунтівників прикордонники використовували сльозогінний газ і двічі вистрілили в повітря гумовими кулями.

Невдовзі мігранти повернулися в намети і заспокоїлися.

Доповнення

У Центрі реєстрації іноземців в Пабраде приймають затриманих іноземців, що незаконно перетнули державний кордон, забезпечують матеріальні умови для їх прийому, уточнює їх особи і маршрути в Литву.

Особи, які незаконно перетнули державний кордон, розміщуються в самому центрі і в прилеглому наметовому містечку.

Наразі тут перебуває 200 іноземців. Багато з них розміщені в наметах і забезпечені мінімумом побутових умов - ванними кімнатами з душовими і туалетами, житловими приміщеннями, місцем для прийому їжі і роботи. Частина наметів призначена для карантину.

Затримані сім'ї з дітьми розміщуються в тих же приміщеннях, що й вразливі люди - це можуть бути жінки з дітьми, люди з обмеженими можливостями або інші особи, яким потрібне більш безпечне середовище. На території наметового містечка також облаштовано дитячий ігровий майданчик.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Україна знову вийшла на 80 тисяч щеплень від COVID-19 за добу

     • 14115 переглядiв

    Ранок в Києві почався із заторів: де ускладнено рух

     • 17219 переглядiв