u-kremli-rozpovili-pro-plani-putina-schodo-ukrayini

У Кремлі розповіли про плани Путіна щодо України

 • 28478 переглядiв

КИЇВ. 24 квітня. УНН. Президент Російської Федерації Володимир Путін вибудовуватиме лінію відносин з Україною з урахуванням заяв і дій Володимира Зеленського, обраного Президентом України за результатами підрахунку голосів Центральною виборчою комісією. Про це заявив журналістам прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков, передає УНН з посиланням на ТАСС.

"У будь-якому випадку президент Росії як людина, яка визначає зовнішню політику російської держави, в тому числі визначає вектор політики щодо України, саме на підставі конкретних заяв і дій (Зеленського – ред.) буде вибудовувати свою лінію спілкування з керівництвом України", - зазначив Пєсков.

При цьому, прес-секретар не став відповідати на питання про те, як діятиме Москва, якщо дії і слова Зеленського не влаштують РФ.

"Мовою дипломатів це називається "евентуальні міркування ". Вони навряд чи доречні, тим більше в такій чутливій сфері, як російсько-українські відносини", - зазначив Пєсков.

Він також додав, що Кремль поки не знає позицію Зеленського з питання утримання під вартою росіян в Україні, але підкреслив, що Москва буде чекати конкретних заяв і дій від нього.

"Що стосується підходів обраного президента України до цього випадку (затримання головного редактора "РИА Новости Украина" Кирила Вишинського – ред.) і до десятків інших випадків затримання і тримання під вартою росіян на території України, поки ми позиції Зеленського не знаємо", - сказав Пєсков.

Відповідаючи на питання, чи готова Москва почати обговорення з новою владою Києва питання про ув'язнених на території Росії українців і росіян, утримуваних на території України, Пєсков зазначив: "У даному випадку потрібно просто почекати і послухати ті заяви, які будуть робитися, або ті дії, які будуть робитися".

Нагадаємо, прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв заявляв, що бачить шанси на поліпшення взаємодії між Україною і Росією після виборів президента України.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    У Кремлі розповіли про плани Путіна щодо України

     • 28478 переглядiв

    У Києві на Великдень дощитиме - синоптики

     • 16901 переглядiв

    На Запоріжжі стався розбійний напад на подружжя

     • 11392 переглядiв