u-kiyevi-zatrimali-odnogo-z-lideriv-partiyi-medvedchuka-pidozryuyut-u-spivpratsi-zi-spetssluzhbami-rf

У Києві затримали одного з лідерів партії Медведчука. Підозрюють у співпраці зі спецслужбами рф

 • 202962 переглядiв

КИЇВ. 5 травня. УНН. У Києві контррозвідка СБУ затримала одного з лідерів партії Віктора Медведчука "Український вибір" за підозрою у співпраці зі спецслужбами рф. Про це повідомляє СБУ, передає УНН.

Цитата

"У Києві контррозвідка СБУ затримала одного з лідерів партії Медведчука "Український вибір". За даними слідства, він займався підготовкою до повалення конституційного ладу в Україні, координуючи свої дії з російськими спецслужбами", - йдеться в повідомленні.

Деталі

Повідомляється, що зловмисник розробив концепцію "народного самодержавства", яка передбачала насильницьке захоплення влади, знищення фінансово-економічної системи та зміну держкордону. Ці ідеї просували через розгалужену мережу підконтрольних громадських організацій.

У СБУ зазначають, що у 2014 році зловмисник звертався до адміністрації президента рф щодо особистого прийому: щоб "доповісти" про підготовку заходів підривної діяльності в Україні.

Під час обшуків за місцями перебування зловмисника правоохоронці виявили:

▪️ документацію та печатки "громадських організацій";

▪️ заборонену символіку;

▪️ лист з адміністрації президента рф про отримане звернення;

▪️ комп’ютерну техніку, засоби зв’язку та чорнові записи з доказами злочинних дій.

Доповнення

В Україні суд наклав арешт на корпоративні права і рахунки підприємств родичів народних депутатів Віктора Медведчука та Тараса Козака. На заарештованих рахунках було понад 40 млн грн.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    Італія передала Україні 45 пожежних машин

     • 134880 переглядiв