u-gruziyi-zasnovnik-i-lider-pravlyachoyi-partiyi-ivanishvili-zayaviv-pro-vidkhid-z-politiki

У Грузії засновник і лідер правлячої партії Іванішвілі заявив про відхід з політики

 • 18689 переглядiв

КИЇВ. 11 січня. УНН. Засновник і лідер правлячої партії "Грузинська мрія", мільярдер Бідзіна Іванішвілі заявив про рішення піти з політики і з партії. Сьогодні він розповсюдив відкритий лист, в якому заявив, що "вважає свою місію виконаною". Про це повідомляє УНН із посиланням на "Новини-Грузія".

"Вважаю, що моя місія виконана. Я прийняв рішення остаточно піти з політики і повністю відсторонитися від управління. Я покидаю як пост голови партії, також і саму партію, і повернуся до того приватному способу життя, який у мене був до 2011 року", - сказано у відкритому листі Іванішвілі.

На його думку, правляча команда є "найкращою і безальтернативною" серед існуючих сьогодні у Грузії політичних сил.

"Правляча команда дійсно є найкращою і безальтернативною серед існуючих сьогодні всіх політичних акторів за всіма ознаками. Я впевнений, що команда, укомплектована цими людьми, зможе гідно замінити мої працю, авторитет і навички", - сказано у листі.

За словами Іванішвілі, якщо об'єктивно проаналізувати виборчий успіх "Грузинської мрії", то без перебільшення можна сказати, що він "очікуваний та логічний".

Мільярдер також нагадав, що незабаром йому виповниться 65 років, тому він вважає правильним просувати на політичних посадах молодь.

"Всього через кілька тижнів мені виповниться 65 років, це теж один з найважливіших чинників у моєму рішенні завершити політичну кар'єру. Цей мій крок, який продиктований просуванням молоді...Люди змогли побачити мої зусилля, які я доклав тільки в інтересах країни і держави. Я впевнений, що грузинський народ також оцінить мій сьогоднішній крок...", - підкреслюється у листі Іванішвілі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На виборчій дільниці у Тбілісі заздалегідь продезінфікували кабінку для бізнесмена Іванішвілі.

Так, мільярдер Бідзіна Іванішвілі у 2012 році переміг на парламентських виборах партію третього президента Михеїла Саакашвілі "Єдиний національний рух", після того, як об'єднав навколо себе опозицію.

У листопаді 2012 року Іванішвілі став прем'єр-міністром країни. Вже через рік після перемоги на президентських виборах 2013 року кандидата від своєї партії Георгія Маргвелашвілі, Іванішвілі подав у відставку і заявив, що "йде з політики в цивільний сектор".

Після Іванішвілі прем'єр-міністром Грузії на два роки став наближений до родини мільярдера Іраклій Гарібашвілі. Потім в уряді змінилося ще чотири прем'єри, призначення і відставки яких, на думку опозиції і більшості політологів, також безпосередньо виходять від Іванішвілі. Після численних закидів в управлінні країною з-поза лаштунків Іванішвілі після п'ятирічної перерви, в травні 2018 року офіційно очолив правлячу партію і став її головою.

Як повідомляв УНН, 31 жовтня 2020 року у Грузії відбулися парламентські вибори. Вони проходили за змішаною системою: 120 депутатів обиралися за пропорційною системою, а 30 - за мажоритарною. У боротьбі за 150 мандатів брали участь 48 партій і два блоки. Право голосу на виборах було у більш ніж 3,5 млн громадян. За підсумками підрахунку 100% голосів перемогла правляча партія "Грузинська мрія - Демократична Грузія", проте опозиція не погодилася з цим і вийшла на протести

Тоді стрілянина сталася під час протестної акції опозиції біля резиденції засновника правлячої партії "Грузинська мрія "Бідзіна Іванішвілі у центрі Тбілісі.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    На Київщині за "різдвяні" вихідні сталося близько 90 ДТП

     • 17639 переглядiв

    Кім Чен Ина "обрали" генсеком Трудової партії КНДР

     • 12682 переглядiв

    Водіям повідомили про стан проїзду дорогами по Україні

     • 12896 переглядiв