u-dityachi-sadki-i-likarni-zhitomirschini-postavlyali-nachinene-khimikatami-myaso-sbu

У дитячі садки і лікарні Житомирщини поставляли "начинене" хімікатами м'ясо - СБУ

 • 8973 переглядiв

КИЇВ. 31 січня. УНН. У Житомирській області співробітники Служби безпеки України, в рамках комплексу заходів щодо захисту продовольчої безпеки країни, викрили і припинили поставки небезпечних м'ясопродуктів в дитсадки і лікарень Житомирської області. Про це повідомила прес-служба СБУ, передає УНН.

Правоохоронці встановили, що бізнесмен зареєстрував для участі в тендерах кілька комерційних структур, які вирощували худобу тільки на "папері". Завдяки "сприяюнню" одного з чиновників тендерного комітету, бізнесмен отримав перемогу в тендері на поставку м'ясопродукції в соціальні установи Житомирського регіону на суму близько 16 мільйонів гривень.

"Співробітники спецслужби задокументували, що зловмисник закуповував продукцію у третіх осіб і на спеціальному обладнанні" начиняв "м'ясопродукти хімічними сполуками і консервантами, вміст яких заборонено умовами тендеру", - уточнили в прес-службі.

Проведені з м'ясом махінації дозволяли бізнесмену збільшувати вагу м'яса, яке поставлялося за кошти міського та обласного бюджетів.

Отриманий "навар" він переводив у готівку через підконтрольні фіктивні підприємства.

В результаті оперативних дій, правоохоронці вилучили, більше 10 тонн небезпечної готової продукції, фінансово-господарську документацію та банківські картки.

За вказаним фактом ведеться слідство (ст. 191 і ст. 205 Кримінального кодексу України), а також перевіряється можлива причетність до махінацій інших посадових осіб держустанов.

Як повідомляв УНН, за даними ВООЗ, від неякісних продуктів в світі щорічно помирає 420 тис. чоловік.

Також нагадаємо, що за словами депутат С.Тригубенка, сьогодні безпеку харчових продуктів українцям ніхто не гарантує.

Українські Національні Новини

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    Кабмін звільнив Насірова з посади голови ДФС

     • 1148 переглядiв

    Кабмін виділив по 100 тис. грн звільненим заручникам

     • 13109 переглядiв

    Три українські оператори здобули перші ліцензії на 4G

     • 13313 переглядiв

    Випуск новин станом на 12 годину 31 січня

     • 5363 переглядiв