u-bilorusi-viyavleno-merezhu-prorosiyskikh-saytiv-z-dezinformatsiyeyu

У Білорусі виявлено мережу проросійських сайтів з дезінформацією

 • 11043 переглядiв

КИЇВ. 19 квітня. УНН. Аналітичний центр EAST у Варшаві опублікував доповідь про дезінформацію в Білорусі. У ньому стверджується, що в країні зростає кількість медіа, які поширюють дезінформацію і дотримуються проросійських думок. Про це повідомляє УНН з посиланням на "Радіо "Свобода".

У країні з'являється все більше "активних джерел дезінформації", стверджує директор з досліджень аналітичного центру EAST Андрій Єлісєєв. За останні два роки число дезинформаційних ресурсів, повністю присвячених подіям в Білорусі, наблизилося до п'ятнадцяти, уточнює аналітик.

Часто мова йде про інформаційні портали, які видаються за регіональні ЗМІ, зазначають в EAST. У доповіді говориться, що на цих сайтах нейтральний новинний і розважальний контент чергується з пропагандистськими матеріалами.

У ЗМІ, про яких йде мова, можуть з'являтися статті, в яких під сумнів ставиться існування білорусів і білоруської мови як самостійного народу і мови. Експерти відзначають, що в даних ресурсах також використовується мова ворожнечі по відношенню до окремих соціальних груп: журналістів, блогерів, представників опозиції і правозахисників.

Нагадаємо, Білорусь направила Москві свої пропозиції щодо поглиблення інтеграції. Про це заявив міністр закордонних справ республіки Володимир Макей.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Wikileaks закликали оприлюднити повний текст доповіді Мюллера

     • 10432 переглядiв