tsvk-ukrayintsi-svidomo-psuvali-byuleteni-u-pershomu-turi-viboriv

ЦВК: українці свідомо псували бюлетені у першому турі виборів

 • 14133 переглядiв

КИЇВ. 19 квітня. УНН. Громадяни України, які взяли участь у голосуванні на виборах президента 31 березня, свідомо псували бюлетені на дільницях, загалом визнані недійсними майже 250 тисяч бюлетенів. Про це повідомила голова Центральної виборчої комісії Тетяна Сліпачук у Facebook, передає УНН.

"За результатами дня голосування 31 березня, майже чверть мільйона бюлетенів були визнані недійсними. Причиною цього стали, часом і незаконні, дії громадян. Бюлетені свідомо псували", - повідомила голова ЦВК.

Але, на її думку, це "не прояв позиції". "Це, фактично, образа великої кількості людей: працівників "Поліграф комбінату "Україна", які працювали навіть уночі, щоб вчасно надрукувати і запакувати, людей, які розвозили бюлетені, зрештою, членів дільничних комісій, які ці бюлетені отримали, видавали, а потім і рахували. Це наші співвітчизники, часом, знайомі, родичі і друзі. Нагадаю також, що виготовлення бюлетенів відбувалося за кошт Державного бюджету, а це теж наші з вами гроші", - зазначила Сліпачук.

Також вона нагадала, що законом заборонено фотографування, відеофіксація результатів волевиявлення виборців в кабіні для таємного голосування, а також демонстрація виборцем результатів волевиявлення у приміщенні для голосування.

Перший тур на виборах президента України відбувся 31 березня. ЦВК під ранок 4 квітня опрацювала 100% протоколів за результатами голосування на виборах президента України 31 березня. Володимир Зеленський отримав 30,24%, Петро Порошенко - 15,95% голосів виборців.

У ЦВК офіційно оголосили про проведення другого туру виборів 21 квітня. Офіційно до другого туру пройшли Володимир Зеленський та Петро Порошенко.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Наступного тижня прогнозується спалах алергії - медики

     • 16856 переглядiв

    Нотр-Дам: є загроза обвалення частин собору

     • 12523 переглядiв

    Біля школи у Рівному сталася масова бійка зі стріляниною

     • 21074 переглядiв

    Стало відомо, кого найчастіше видворяють з України

     • 12377 переглядiв

    У Китаї випустили попередження через проливні дощі

     • 10669 переглядiв

    В Україну повернувся екіпаж операції “Північний сокіл-2019”

     • 14125 переглядiв

    В школі на Чернігівщині стався вибух

     • 21657 переглядiв