tse-ne-pusti-balachki-putin-vislovivsya-schodo-vstupu-ukrayini-v-nato-i-zagovoriv-pro-chervoni-liniyi

Це не пусті балачки: Путін висловився щодо вступу України в НАТО і заговорив про червоні лінії

 • 38647 переглядiв

КИЇВ. 9 червня. УНН. Президент РФ Володимир Путін заявив, що не вважає "балаканиною" розмови про вступ України в НАТО, а також натякнув на "червоні лінії", передає УНН із посиланням на ТАСС.

Деталі

"З приводу пропозиції, пов'язаної зі вступом або планом вступу для України в НАТО. Так, я знаю, бачу коментарі наших оглядачів, бачу реакцію наших засобів масової інформації, наших політиків. Всі так трошки посміюються над Зеленським, кажуть, все це балачки, нічого тут не буде, і так далі. У мене інша думка", - заявив він в середу.

"Що стосується розширення НАТО, наближення інфраструктури НАТО до російських кордонів - надзвичайно важлива річ для безпеки росіян і Росії", - зазначив Путін.

Він нагадав про двох хвилях розширення НАТО на схід, які відбулися, коли "відносини між Росією і колективним Заходом були цілком прийнятними, якщо не сказати партнерськими в прямому, хорошому сенсі цього слова", однак все заклопотаності Москви були проігноровані.

За словами Путіна, якщо Україна увійде до альянсу, то час підльоту ракет від Харкова або Дніпра до Москви зменшиться до 7-10 хвилин.

"Це для нас червона лінія чи ні?", - зазначив Путін.

За словами президента РФ, Москва не знає, про що домовилися Київ і Захід з питання входження України в НАТО, і враховує це.

Нагадаємо

Віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанишина заявила, що Україна розраховує, що в грудні 2021 року на міністерській зустрічі НАТО лідери країн Альянсу проінструктують своїх міністрів закордонних справ щодо подальших кроків в напрямку ПДЧ для України.

Заступник генерального секретаря НАТО Мірча Джоане заявив, що у країн Північноатлантичного альянсу поки немає єдиної думки щодо надання Україні Плану дій щодо членства.

У той же час держсекретар США Ентоні Блінкен заявив, що Україна має необхідні інструменти для приєднання до Північноатлантичного альянсу, проте не всі союзники повністю підтримують такий крок.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Вертоліт Ingenuity зробив сьомий політ на Червону планету

     • 18869 переглядiв