trampu-podaruvali-fragment-berlinskoyi-stini

Трампу подарували фрагмент Берлінської стіни

 • 10115 переглядiв

КИЇВ. 10 листопада. УНН. Німецькі активісти відправили президенту США Дональду Трампу уламок Берлінської стіни в знак протесту проти планів американського лідера побудувати стіну на кордоні з Мексикою. Про це передає УНН з посиланням на Neewsweek.

Активісти некомерційної організації Die Offene Gesellschaft ("Відкрите суспільство") відправили президенту Дональду Трампу уламок Берлінської стіни, яка проходила німецькою столицею після з 1961 року, розділяючи Німеччину на Східну і Західну. Фрагмент, доставлений в Білий Дім, важить 2,7 тонни.

Таким вчинком активісти висловили протест намірам американського лідера спорудити стіну на кордоні з Мексикою. Берлінські активісти залишили на уламку напис: "Ми хотіли б віддати вам один з останніх уламків зруйнованої Берлінської стіни, щоб закликати Сполучені Штати залишатися прихильними будівництва світу без стін".

Кам'яна плита була доставлена в Білий Дім 9 листопада.

"Німеччина знову об'єдналася, і в Берліні лише кілька розрізнених шматочків нагадують нам про те, що жодна стіна не вічна", - йдеться в повідомленні, написаному на плиті.

Як повідомляв УНН, в 2019 році виповнилося 30 років з дня падіння Берлінської муру 9 листопада 1989 року. Сьогодні, частина 1,3 кілометра Берлінської стіни проходить центром столиці та залишається символом Холодної війни.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Трампу подарували фрагмент Берлінської стіни

     • 10115 переглядiв

    МЗС Польщі прокоментувало затримання Ігоря Мазура

     • 13615 переглядiв

    У Києві в ДТП постраждало троє поліцейських

     • 13703 переглядiв

    Суд у Польщі сьогодні обиратиме запобіжний захід Ігорю Мазуру

     • 13459 переглядiв

    На Донбасі з початку доби тиша

     • 13344 переглядiв