suddya-vasu-postane-pered-sudom-cherez-e-deklaratsiyi

Суддя ВАСУ постане перед судом через е-декларації

 • 14237 переглядiв

КИЇВ. 8 червня. УНН. До суду для розгляду по суті скеровано обвинувальний акт стосовно одного з суддів Вищого адміністративного суду України (ВАСУ), якому інкримінують декларування недостовірних даних. Про це УНН повідомили у прес-службі НАБУ.

"Детективи НАБУ завершили досудове розслідування та склали обвинувальний акт стосовно одного з суддів ВАСУ, якому інкримінують вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ст.366-1 Кримінального кодексу України ("Декларування недостовірних даних"). 7 червня 2018 року прокурори САП скерували обвинувальний акт стосовно цієї особи до суду для розгляду по суті", - повідомили у бюро.

За версією слідства, суддя ВАСУ вніс завідомо недостовірні відомості до щорічних е-декларацій за 2015 та 2016 роки. Йдеться про об’єкти нерухомості (дві квартири у центрі Києва), власником яких є близька особа підозрюваного і які перебували у постійному користуванні судді. 

Детективи НАБУ вважають, що суддя вдався до таких дій умисно, ймовірно, з метою приховування від відповідних державних органів та громадськості свого реального майнового стану та всього наявного у нього та членів його сім’ї нерухомого майна, а також задля реалізації можливості отримати в судовому порядку службового житла у Києві.

Про підозру у недекларуванні відомостей судді повідомлено 13 грудня 2017 року. 14 березня 2018 року служителю Феміди та його захисникам надано доступ до матеріалів кримінального провадження.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    Суддя ВАСУ постане перед судом через е-декларації

     • 14237 переглядiв

    МВФ виділить Аргентині кредит 50 мільярдів доларів

     • 10170 переглядiв

    Суд продовжив розгляд справи про держзради Януковича

     • 10846 переглядiв

    Німеччина за п'ять місяців купила в України найбільше меду

     • 15963 переглядiв

    Рада у п'ятницю традиційно послухає уряд

     • 10044 переглядiв

    В Україні спростили процедуру досудового розслідування

     • 10378 переглядiв