stalo-vidomo-imena-sche-dvokh-zakhoplenikh-rf-moryakiv-yaki-nazvali-sebe-viyskovopolonenimi

Стало відомо імена ще двох захоплених РФ моряків, які назвали себе військовополоненими

 • 6703 переглядiв

КИЇВ. 20 грудня. УНН. Стало відомо імена ще двох захоплених росіянами у Керченській протоці українських моряків, які перебувають у російському СІЗО, які назвали себе військовополоненими. Про це повідомляють адвокати захоплених росіянами українських моряків Олег Єлісеєв та Гаджи Алієв, передає УНН.

"Вчора я вперше зустрівся зі своїм підзахисним Владиславом Костишиним - старшиною 1 статті з МБАК "Нікополь". В цей же день відбулися слідчі дії з його участю, в ході яких він заявив під протокол, що визнає себе військовополоненим і потребує послуг перекладача", - написав адвокат Олег Єлісеєв.

Адвокат додав, що почуває себе Владислав добре, тільки очі сумні. Переживає більше не за себе, а за свою країну, рідних та близьких. Дуже зрадів українській мові і тому, що наразі відбувається у світі.

Другий адвокат, який захищає військовополоненого Сергія Попова, Гаджи Алієв, повідомив, що його не допустили в СІЗО для участі в судовому засіданні. Суд запросив адвоката за призначенням, який, не зясувавши відомостей про наявність в справі адвоката за угодою, всупереч вимозі стандарту захисту у кримінальній справі, брав участь в судовому засіданні замість адвоката Алієва. Скарга залишена без задоволення. Таким чином, судом незаконно розглянута апеляційна скарга і явно порушено право на захист військовополоненого але адвокату вдалось потрапити до підзахисного.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Червоний Хрест досі чекає дозволу РФ відвідати українських моряків

"… мені сьогодні вдалося прорватися до мого підзахисного вже на стадії слідчих дій з його участю, на яких Сергій заявив, що він є військовополоненим і просить щоб до нього застосовувалися норми Женевської конвенції. Давати будь-які свідчення відмовився", - про це написав адвокат Гаджи Алієв, який захищає військовополоненого капітана-лейтенанта Попова Сергія з МБАК "Нікополь".

За словами адвоката, Сергій не падає духом та вдячний всім, хто відгукнувся. Від громадянина РФ отримав лист зі словами підтримки і підписом "не всі росіяни козли". Також Сергій подякував волонтерам за передачі, що одяг, який вони передали, підійшов в розмір в розмір.

Нагадаємо, підконтрольний Росії Верховний суд Криму 20 грудня залишив під арештом ще двох захоплених 25 листопада біля берегів Криму українських військових моряків.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    Під Києвом перекинулась маршрутка з 30 пасажирами

     • 12801 переглядiв

    На кордоні з Польщею у чергах застрягли 170 автомобілів

     • 10659 переглядiв

    Київ стоїть у заторах

     • 11084 переглядiв

    Водіїв попередили про ожеледицю і сніг на дорогах

     • 9343 переглядiв

    Сьогодні день зимового сонцестояння

     • 17324 переглядiв

    Заповненість ПСГ України газом скоротилася до 47%

     • 13191 переглядiв

    Український літак-гігант "Мрія" поставив 240 авіарекордів

     • 16678 переглядiв

    У мережі показали засніжені вершини Карпат

     • 18624 переглядiв