sk-rf-vidkriv-ponad-300-kriminalnikh-sprav-proti-ukrayinskikh-silovikiv

СК РФ відкрив понад 300 кримінальних справ проти українських силовиків

 • 10062 переглядiв

КИЇВ. 24 липня. УНН. Слідчий комітет Росії з 2014 року порушив понад 300 кримінальних справ стосовно представників силових структур України. Про це повідомив керівник другого слідчого відділу Управління з розслідування злочинів, пов'язаних із застосуванням заборонених засобів і методів ведення війни, ГСУ СК РФ Дмитро Маньшин в ефірі однієї з радіостанцій в середу, передає УНН з посиланням на ТАСС.

"З 2014 року і до сьогодні порушено понад 300 кримінальних справ, в рамках яких зафіксовано вже понад 380 епізодів злочинної діяльності. Велика частина цих кримінальних справ з'єднані в кримінальне провадження, в одну велику кримінальну справу про застосування заборонених засобів, методів ведення війни на південно сході України ... в цю цифру входять близько 250 кримінальних справ, які були порушені проти представників різних силових структур України", - заявив Маньшин.

За його словами, на сьогодні в рамках цих справ до відповідальності притягуються 73 особи з силових структур України, в тому числі 20 представників вищого командування збройних сил.

Він також зазначив, що слідчі органи Росії допитали понад 143 тис. осіб, більшість з яких перетнули кордон РФ з території Донбасу.

"На сьогодні я можу сказати, що допитано вже понад 143 тис. осіб, з моменту порушення перших кримінальних справ з 2014 року. Слідчими ці люди допитувалися в якості свідків, всі свідчення фіксувалися, аналізувалися. З цієї величезної маси більше 20 тис. осіб визнані зараз потерпілими у кримінальних справах і більше 2 тис. з них - це діти", - сказав він.

Як повідомляв УНН, СК РФ знову відкрив кримінальні справи проти військових ЗСУ "за фактами обстрілів Донбасу".

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Під Києвом жінка підірвалась на гранаті

     • 12920 переглядiв

    Помер зірковий актор "Того, що біжить по лезу"

     • 17252 переглядiв

    Аеропорт Амстердама зупинив всі польоти

     • 17413 переглядiв