seyfi-dlya-byuleteniv-u-mzs-rozpovili-pro-okhoronu-ukrayinskikh-viborchikh-materialiv-za-kordonom

Сейфи для бюлетенів: у МЗС розповіли про охорону українських виборчих матеріалів за кордоном

 • 8485 переглядiв

КИЇВ. 27 березня. УНН. Виборчі дільниці за кордоном обладнані необхідним знаряддям для зберігання виборчих матеріалів, в той час як перші бюлетені вже вирушили до іноземних українських дільниць. Про це під час брифінгу в Києві розповів директор Департаменту консульської служби МЗС Сергій Погорельцев, передає кореспондент УНН.

"Наразі відбувається доставлення виборчих бюлетенів, забезпечено зберігання всіх виборчих матеріалів чітко відповідно до вимог чинного законодавства. Всі приміщення виборчих дільниць обладнані всім необхідним знаряддям, у тому числі сейфами для відповідної виборчої документації. Коли приймалось рішення щодо того, щоб закордонні виборчі дільниці діяли на території закордонних дипломатичних установ, оскільки, безумовно, враховувався той факт, що це є територія України, що у нас є всі засоби і можливості збереження відповідної документації, збереження безпеки наших громадян, забезпечити нормальну роботу дільничних виборчих комісій", - розповів Погорельцев.

За словами директора Департаменту консульської служби МЗС, перші матеріали вже почали передавати на закордонні дільниці декілька днів тому, зараз передаються уточнені списки виборців.

"Буде ще здійснено передачу до дільничних виборчих комісій в закордонному окрузі додатково надрукованих бюлетенів, тому що велика кількість заяв про включення до списку виборців була подана в останні дні - 23,24 і 25, коли був пік подання цих заяв. Тому виникла потреба, небагато ж таких дільниць, де мала кількість виборців - 50-70, до 100 осіб, а кількість поданих заяв перевищила визначену до того кількість виборців", - сказав він.

За словами Погорельцева, додаткову кількість виборців буде надруковано і передано до виборчих дільниць України за кордоном вчасно.

Раніше, у МЗС розповіли, скільки спостерігачів за кордоном мають кандидати у президенти України

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Названо імена 20-х затриманих в ході масових обшуків у Криму

     • 11052 переглядiв

    У Китаї судитимуть екс-главу Інтерполу

     • 9928 переглядiв

    Синоптики дали прогноз на перший день квітня

     • 16015 переглядiв