schonaymenshe-kozhen-drugiy-ukrayinets-vidchuv-pogirshennya-yakosti-produktiv-kharchuvannya-s-trigubenko

Щонайменше кожен другий українець відчув погіршення якості продуктів харчування - С.Тригубенко

 • 10456 переглядiв

КИЇВ. 26 грудня. УНН. Опитування компанії R&B щодо якості продуктів харчування засвідчило, що більше половини українців, 65%, за останні два роки стали вживати їжу гіршої якості. Про це на своїй сторінці у Facebook написав голова підкомітету ВР з питань державної політики у сфері поводження з небезпечними відходами, народний депутат Сергій Тригубенко, передає УНН.

При цьому, найбільше цю негативну тенденцію на собі відчули люди пенсійного віку – 76%, а також люди з низьким рівнем достатку 70-85% (ті, яким не вистачає на продукти харчування, або вистачає лише на продукти харчування)", - написав він.

Водночас, за словами С.Тригубенка, 12% українців за останні два роки відчули покращення якості продуктів харчування. Йдеться переважно про молодь.

"Якщо прибрати вікову різницю та різницю соціального забезпечення, то виходить, що погіршення якості продуктів все ж відчуває більшість наших співвітчизників. Щонайменше – кожен другий", - резюмував С.Тригубенко.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: На їжу українці витрачають майже половину свого бюджету

С.Тригубенко також нагадав, що вже неодноразово наголошував на тому, що контроль якості і безпечності продуктів має гарантувати держава в особі відповідальних контролюючих органів.

Також, за словами нардепа, неодноразово наголошувалося на тому, що сьогодні такий контроль ані Держпродспоживслужбою в цілому, ані її підрозділами не забезпечується.

"Та головне, на мою думку, все це відбувається через занедбаність системи і неспроможність її керівників вже більше року навести лад, організувати роботу і врешті-решт – почути ринок.

Ми звикли до стереотипу, що "бізнес скаржиться на тиск з боку контролерів". Але на сьогодні ситуація з безконтрольністю споживчого ринку країни настільки критична, що сам бізнес, усвідомлюючи усі можливі ризики, вимагає від держави контролю.

Ситуація може змінитися на краще лише тоді, коли голос ринку, бізнесу і споживача буде почутий", - написав він.

Нагадаємо, як повідомляв УНН, на думку О.Цильвіка, недобросовісний бізнес у змові з чиновниками перетворив внутрішній ринок продуктів на смітник.

Це визнають і в поліції, де заявили про масштабну фальсифікацію споживчого ринку України.

За словами нардепа С.Тригубенка, припинити розквіт фальсифікату на ринку харчових продуктів без рейдів та перевірок неможливо.

Українські Національні Новини

Економіка

    Популярні

    Новини по темі

    Міжбанк відкрився на рівні 26,25/26,40 грн за долар

     • 3880 переглядiв

    Рейс відомої авіакомпанії в США затримався через жартівника

     • 7578 переглядiв

    Пожежа сталася у торговому центрі в Москві

     • 7884 переглядiв