rukh-black-lives-matter-nominovano-na-nobelivsku-premiyu-miru

Рух Black Lives Matter номіновано на Нобелівську премію миру

 • 16584 переглядiв

КИЇВ. 30 січня. УНН. Рух Black Lives Matter було номіновано на Нобелівську премію миру 2021 року. Про це УНН повідомляє з посиланням на The Guardian.

Деталі

Ініціатором номінації став норвезький депутат Петтер Ейде. В обґрунтуванні номінації він вказав, що рух змусив країни за межами США боротися з расизмом в своїх власних суспільствах.

"Я вважаю, що одна з ключових проблем, з якими ми стикаємося в Америці, але також і в Європі і Азії, - це зростання конфлікту, заснованого на нерівності", - сказав Ейде.

Black Lives Matter, на його думку, став дуже важливим всесвітнім рухом у боротьбі з расовою несправедливістю.
Ейде, який раніше номінував на премію правозахисників з Росії і Китаю, сказав, що ще одна річ, яка справила на нього враження в русі Black Lives Matter, полягала в тому, що "вони змогли мобілізувати людей з усіх груп суспільства" і цим відрізнялися від попередніх рухів.

До речі

Рух Black Lives Matter було засновано в 2013 році у відповідь на виправдувальний вирок в США людині, яка застрелила Трейвона Мартіна. Він отримав більш широке визнання в 2014 році після протестів з приводу смерті Майкла Брауна і Еріка Гарнера. Рух став джерелом серії масштабних протестів у 2020 році після смерті Джорджа Флойда і Бреонни Тейлор.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Рух Black Lives Matter номіновано на Нобелівську премію миру

     • 16584 переглядiв

    Визначилися фіналісти чемпіонату світу з гандболу

     • 12402 переглядiв

    Бронзовий призер УПЛ завдав поразки африканському клубу

     • 12599 переглядiв

    Футбол: "Десна" підписала румунського оборонця

     • 12626 переглядiв