rpts-peredala-krimski-yeparkhiyi-upts-mp-v-pryame-pidporyadkuvannya-patriarkhu-kirilu

рпц передала кримські єпархії УПЦ МП в пряме підпорядкування патріарху кірілу

 • 115418 переглядiв

КИЇВ. 7 червня. УНН. Джанкойська, Сімферопольська та Феодосійська єпархії православної церкви московського патріархату передані в пряме підпорядкування патріарху рпц кірілу та об’єднані в створену кримську мирополію рпц. Про це повідомляють Крим.Реалії, передає УНН.

Цитата

«Прийняти Джанкойську, Сімферопольську та Феодосійську єпархії в безпосереднє канонічне та адміністративне підпорядкування патріарху московському і священному синоду рпц. Створити на території республіки Крим та міста Севастополя кримську митрополію в складі Джанкойської, Сімферопольської та Феодосійської єпархій», – йдеться в повідомленні.

Також говориться, що статус УПЦ МП може бути змінений лише після постанови помісного собору рпц.

«Нагадати, що рішення про зміну статусу Української православної церкви може бути прийняте лише в рамках канонічної процедури, що включає постанову Помісного собору рпц. Підкреслити, що самочинство зі зміни статусу УПЦ можуть призвести до нового розколу всередині неї», – заявлено в рішенні синода рпц.

Нагадаємо

Наразі у Верховній Раді зареєстровано законопроект про заборону Московського патріархату на території України.

Собор Української православної церкви Московського патріархату ухвалив рішення про повну самостійність та незалежність від рпц.

Українські Національні Новини

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    НБУ: зарплати в Україні під час війни скоротилися на 25-50%

     • 175216 переглядiв

    Сухо і до 30° тепла: прогноз погоди на завтра

     • 86158 переглядiв